Annons:

Hellenstierna: ”Skönt att vi inte har stolpe ut i dag”

Gustavo Borges Tuna och Alexander Gustafssons Hultsfred delade på poängen i derbyt. Foto: Linus Johansson

Hellenstierna: ”Skönt att vi inte har stolpe ut i dag”

IFK Tuna fick med sig en poäng från Knektavallen. Efter matchen passade Peter Hellenstierna på att skicka en passning till HFK:s spjutspets Albert Johansson.
– Det är skönt att vi inte har stolpe ut i dag i alla fall, säger han.

Annons:

Hellenstiernas Tuna hade ledningen med 2-1, men John Svenssons 2-2-mål gjorde att lagen fick dela på poäng. 

– Det känns alltid surt när man leder, men i slutändan är det kanske, kanske rättvist i alla fall. Om man ska vara ärlig och glömma Tuna-tröjan, säger Tuna-tränaren. 

Innan matchen gick Albert Johansson ut och sa att Tuna varit tre stolpträffar från seger i varje match.

– Det känns skönt att vi inte har stolpe ut i den här matchen kan jag skicka tillbaka då. Vi har inga stolpar över huvud taget, sedan förstår jag varför han säger det, det handlar ju om tändvätska. 

"Två skitmål"

Båda HFK:s mål kändes något billiga. 

– Det är två skitmål och det gör att det känns lite surt att vi inte får med oss alla tre poängen. Men det var lite av en typisk derbymatch. Det känns inte som att vi har tålamodet riktigt, men det är resultatbetingat. Vi är inte trygga i det vi gör, för att vi inte har fått resultaten med oss. Vi slår den långa lite för tidigt.

Har ni funderat på om det är rätt att vara kvar?

– Inte över huvud taget. Så länge vi skapar en massa målchanser likson, det är ju faktiskt 15-16 ramträffar som vi har haft och ingen av dem har gått in. Vi spelar inte dålig fotboll, men det går inte att skylla på det heller. Det är bara ett faktum. Någon gång måste vi komma igång och förtjäna det.

På träningarna i veckan har laget bara haft två, tre spelare på träning som ingår i startelvan. 

– Det är där det brister. Tränar vi inte så kommer vi att missa målchanser. Vi vet ju att det finns där hela tiden, men det sätter sig mentalt. Bra fotbollsspelare har vi, men vi måste skita ned oss på planen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt