Annons:

Klassiskt klassmotstånd väntar för VIF: ”Vi kan rucka på dem”

Hanna Ericsson går in i en roll som mittfältslibero i den svåra bortamatchen mot Jitex. Foto: Linus Johansson

Klassiskt klassmotstånd väntar för VIF: ”Vi kan rucka på dem”

Klassiska Jitex Mölndal har gått fram som en ångvält i damernas division ett. Åtta matcher har gett åtta segrar och en målskillnad på 32-6. På lördag är det Vimmerby IF:s tur att ta sig an klasslaget.
– Har vi en bra dag kan vi rucka på dem, det är vi övertygade om, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson inför bortamatchen.

Annons:

Med sex SM-guld och tre segrar i Svenska Cupen är Jitex en av de mest framgångsrika klubbarna i svensk damfotboll. Låt vara att den mest framgångsrika perioden ligger 35-40 år tillbaka i tiden.

Vad Håkan Ericsson vet är det här första gången någonsin som Vimmerby ställs mot Jitex.

– För oss ledare betyder det kanske lite mer att möta Jitex. Tjejerna har nog ingen större koll på deras glansdagar, skrattar Håkan Ericsson.

Ingen press

Jitex siktar på att ta sig upp i Elitettan och som det ser ut nu kommer laget att spela hem serien utan problem. Åtta matcher in i serien är Göteborgslaget hela åtta poäng före tvåan IFK Norrköping. Tabellfyran Vimmerby är nio poäng bakom.

Hur tänker ni inför den här matchen?

– Vi pratade efter träningen i går om att vi absolut inte har någon press på oss och det känns rätt skönt. Både i den här matchen och i nästa match (Mariebo borta) kan vi spela utan press och så att säga hämta bonuspoäng. Har vi en bra dag kan vi rucka på Jitex, det är vi övertygade om. 

”Ingen större överraskning"

Att Jitex skulle tillhöra toppen var väntat och Håkan Ericsson är inte förvånad över att de har startat så extremt bra.

– Nej, det är jag väl inte. Jag trodde nog att de skulle vara svåra att ta poäng av. Det är snarare så att jag är lite besviken på Norrköping och Mariebo, som skulle vara de lagen som skulle utmana i toppen. Men att Jitex skulle ha full pott, nej det är ingen större överraskning.

I lördagens match får Vimmerby klara sig utan skadade duon Malin Engström och Malin Blidfors samt avstängda Alicia Strand. Jämfört med senast går Greta Koponen, Emilia Rosenqvist och Sara Green in i startelvan.

Ericsson blir mittfältslibero

VIF-ledningen väljer att formera laget med ett femmannamittfält.

– Vi kommer att köra Hanna (Ericsson) som lite mittfältslibero för att känna av hur bra de är. Hon ska täppa till luckan och vinna andrabollar mellan mittfält och backlinje. Sen är tanken att när vi får mer etablerade anfall ska vi försöka ställa om till 4-3-3, säger Håkan Ericsson.

Fakta

Vimmerbys lag mot Jitex:

Målvakt: Kristina Rödin.

Backlinje: Sara Green, Malin Söderlund, Nathalie Milton, Amanda Lundberg.

Mittfält: Emilia Rosenqvist, Anna Karlsson, Greta Koponen, Hanna Ericsson, Matilda Strömdahl.

Anfall: Nathalie Johansson.

Bänk: Kajsa Gunnarsson, Linnea Friberg, Julia Rosin och Sofie Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt