Annons:

DSK stod emot anstormningen – fixade en pinne

Joakim Hammar gjorde Djursdalas mål mot Bäckseda, fint framspelad av Ricky Gustafsson. Foto: Ossian Mathiasson

DSK stod emot anstormningen – fixade en pinne

Djursdala SK fortsätter att plocka sina poäng i division 5. Hemma mot Bäckseda IF gjorde de en bra och en mindre bra halvlek och fick nöja sig med en poäng.
– Den poängen får vi vara nöjda med, säger tränaren Patrik Nilsson.

Annons:

Ett heltaggat och inspirerat Djursdala svarade för en mycket fin första halvlek hemma på Dalavallen mot serietrean Bäckseda. 

Ledningsmålet kom i 28:e minuten när Ricky Gustafsson slog en fin djupledsboll till Joakim Hammar som kom ren och satte den kliniskt i bortre hörnet. 

– Första halvlek är jättebra, det märktes redan på uppvärmningen att vi var på gång. Vi har en bra konkurrenssituation i laget och de fem spelarna på bänken kunde lika gärna ha startat. Alla gick in och körde för fullt, säger Patrik Nilsson. 

"Blev en falsk säkerhet"

Efter den starka första halvleken var det Bäckseda som tog över taktpinnen efter paus. Kvitteringen kom i 67:e minuten – och gästerna fortsatte att trycka på.

– Det började egentligen direkt i andra halvlek men efter det målet körde de på för fullt, vi gick på knäna. De hade ett mål bortdömt för offside och jag fick känslan av att vi var lite nöjd för att vi gjort en så bra första halvlek. Det blev en falsk säkerhet och vi gick inte dit i närkamperna, säger han. 

Djursdala redde dock ut stormen och ligger med sina 14 poäng i mitten av division 5-tabellen. 

Tre försvarsspelare, Dzenan Hrnic, Alexander Sandberg och Michael Karlsson, fick varsitt plusbetyg av Nilsson efter matchen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt