Annons:

Gullringen vann trots sämre andra halvlek:

Daniel Ohlssons Gullringen har ryckt i tabelltoppen tillsammans med Tranås FF. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen vann trots sämre andra halvlek: "Fattade inte vad jag skrek"

Tranås FF och Gullringens GoIF har fått ett fint försprång i toppen av division 4. De ligger nio respektive åtta poäng före trean Mullsjö – efter knappt halva serien.

Annons:

Efter flera säsonger med tunga vårsäsonger är det något helt annat som Gullringens GoIF upplever i år. 

Inför dagens match hemma mot jagande Mullsjö hade gulsvart vunnit sju av åtta matcher, gjort 17 mål och släppt in ynka tre mål bakåt. 

Segertåget rullar vidare. Mullsjö besegrades med 3–0 i en match där Gullringen ägde det mesta av spelet, framför allt i första halvlek. 

– Vi skapade tillräckligt många chanser för att leda med mer än 1–0 i halvtid. Vi pressade tillbaka dem ordentligt. Hade vi gjort 2–0 före paus så tror jag att det hade blivit jobbigt för dem, då hade vi kunnat mala på ännu mer, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson. 

"Fattade inte vad jag skrek"

Med tanke på spelövertaget i första halvlek borde Gullringen haft en större ledning i paus och paussnacket var bra. 

De ville framåt och fortsätta på den inslagna vägen. Riktigt så blev det inte trots att de hade kontroll på händelserna. 

– Vi gick ut och gjorde något som vi inte klarade av. Vi blev naiva, rädda, slog bort enkla passningar och värderade fel. Våra forwards tog inga löpningar och våra innermittfältare försökte rotera i triangeln som vi har, det ska vi inte göra. Vi gjorde det gång på gång, det var frustrerande att stå vid sidan när de inte fattade vad jag skrek till dem, säger han. 

Två sena nickmål av Anton Palmér gjorde till slut att Gullringen vann med 3–0 på Gullemon och stack ifrån rejält i toppen tillsammans med Tranås. 

"Kan inte klaga på det"

Tranås slog Ölmstad med 6–2 och toppar serien, en poäng före Gullringen. De ligger nio respektive åtta poäng före trean Mullsjö. 

– Det är klart att man vill att spelet ska vara bättre men vi gjorde tre mål och höll nollan. Jag kan inte klaga på det, säger han. 

Ni slarvade en del i de avgörande lägena, vad säger du om det?

– Ja, när vi droppade in bollen mot våra forwards så gjorde vi det alldeles för svårt. Vi försökte chippa in bollen i stället för att slå en enkel passning till varandra. Då höll jag på att gå i taket. 

Ingen spelare var bättre än någon annan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt