Första förlusten i VM-kvalet för Sverige – blir en rysare

Dagens VM-kvalmatch mot Ukraina slutade med en mycket överraskande 0–1-förlust för Sverige. Foto: Jakob Karlsson

Sverige åkte på en mycket överraskande förlust borta mot Ukraina i kväll. Hemmalaget vann med 1–0 – och nu blir VM-kvalet en rysare för landslaget.

Sverige har aldrig förlorat mot Ukraina i en tävlingsmatch – men i dag hände det alltså. Ukraina tog ledningen strax före paus och Sverige lyckades inte hämta sig. Sverige var spelförande, men skapade väldigt få målchanser. Vimmerbydottern Kosovare Asllani spelade 90 minuter.

Samtidigt som Sverige förlorade tog Danmark en 5–1-seger hemma mot Ungern och är nu tre poäng och ett mål efter Sverige. Två matcher återstår och de nordiska länderna möts i den sista omgången. En match som kan alltså kan bli helt avgörande en riktig rysare.

Ettan i gruppen går direkt till nästa års VM medan tvåan får kvala.