Annons:

MILTON STOR HJÄLTE NÄR VIF VANN JÄTTERYSARE

Nathalie Milton, Anna Karlsson och Nathalie Johansson gjordes Vimmerbys mål i segermatchen mot Mariebo. Foto: Privat

MILTON STOR HJÄLTE NÄR VIF VANN JÄTTERYSARE

Vimmerby IF ledde med 3-1 med kvarten kvar att spela i toppmatchen borta mot Mariebo. VIF höll ändå på att tappa poäng, men Nathalie Milton ville annat och avgjorde rysaren i den 89:e minuten.
– Jag känner att vi vinner fullt rättvist, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson efter 4-3-triumfen.

Annons:

Vimmerby rivstartade matchen och hade flera klara målchanser under de första 20 minuterna. I den 19:e minuten fick Mariebo dessutom sin målvakt utvisad.

– Deras målvakt kom ut och tog bollen för långt ut och det blev en målchansutvisning. Men redan innan det hade vi haft tre, fyra jättelägen, säger Håkan Ericsson.

”Det var lite surt”

Två minuter efter utvisningen tog VIF ledningen efter en hörna, där Anna Karlsson var sist på bollen.

– Sen fortsatte det att vara ganska jämnt spel och båda lagen spelade bra fotboll. De hade i stort sett ingen målchans förrän de kvitterade i den 35:e minuten. Målet kom dessutom efter ett hopslag på mittplan som friställde deras spelare. Det var lite surt, men samtidigt har vi en jäkla moral i det här gänget och i paus kände vi att vi hade alla möjligheter att vinna.

Dubbla klassmål

Nathalie Johansson bjöd sedan på två klassmål, 2-1 i den 55:e minuten och 3-1 kvarten senare.

– Vid det första målet var hon själv på väg igenom, men blev fälld sju, åtta meter utanför straffområdet. Hon la sig och vilade lite, rutinerad som hon är, sen reste hon sig upp och drog till med en sträckt vrist i första krysset. Det var en riktig raket. 3-1-målet kom efter att ”Natti” (Nathalie Milton) slagit en djupledsboll som ”Natta” (Nathalie Johansson) kom först på. Från ganska dålig vinkel drog hon ytterligare en sträckt vrist i första krysset. Det var riktigt vackert och riktigt jäkla hårt, säger Håkan Ericsson.

Milton klev fram

Där och då hade bortalaget full kontroll på matchen. Men med kvarten kvar att spela reducerade Mariebo till 3-2 och tio minuter senare kom också 3-3.

– Deras mål kom efter individuella misstag eller att vi inte agerade som vi ska göra. Samtidigt vet vi att vi har vunnit flera matcher sista kvarten, alla fortsatte att mosa på.

Det gav resultat. I den 89:e minuten fick VIF en hörna som Nathalie Milton var sist på fram till matchavgörande 4-3.

– Hörnan slogs på bakre ytan och det var en jäkla gröt där. Milton fick kroppen på den och det räckte gott för oss, skrattar Håkan Ericsson.

Chans till kvittering

I den 90:e minuten fick Mariebo en superchans att kvittera.

– De fick nästan ett friläge, men Kicki (Rödin) gick ut och limmade den.

Håkan Ericsson var förstås nöjd över tre poäng.

– Det är klart att vi är jättenöjda med tre poäng. Samtidigt är vi lite förbannade för att vi släppte in dem i matchen. Vi släppte till lite för billiga mål, säger VIF-tränaren.

Han lyfte fram två spelare lite extra.

– Matilda Strömdahl spelade vänsterback i dag och gjorde sin klart bästa match för året och ”Natta” Johansson visade vilken klasspelare hon är.

I och med segern klättrade VIF förbi Mariebo i division ett-tabellen och är ny trea.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt