Annons:

”Thure” klev fram i seriefinalen: ”Det som är lite av min styrka”

Rickard Thuresson skriker ut sin glädje efter att ha gjort 1-0 för Vimmerby i toppmatchen mot Smedby. Foto: Linus Johansson

”Thure” klev fram i seriefinalen: ”Det som är lite av min styrka”

Vimmerby IF vann seriefinalen hemma mot Smedby AIS med 3-2. En av segerorganisatörerna var tvåmålsskytten Rickard Thuresson.
– Vi är rätt tunga att möta ibland och i dag fick vi mål i rätt lägen, säger Rickard Thuresson.

Annons:

Rickard Thuresson spelade en avgörande roll i segermatchen mot Smedby. Dels för sina två mål, förstås, men också för sitt hårda slit och duellvinande spel.

Det var också ”Thure” som såg till att Vimmerby tog ledningen efter 20 minuters spel. I den andra halvleken utökade han hemmaledningen till 3-1.

– Det var två snygga mål. På det första fick jag en passning snett inåt bakåt och vid mitt andra mål tog jag en djupledslöpning. Jag kom nästan lite ur vinkel där, men hittade bortre ändå. Det är ju det som är lite av min styrka, att sätta de lägena, säger Rickard Thuresson.

Förhoppning om fyra poäng

Förra helgen vann Vimmerby en toppmatch mot Assyriska och nu var det alltså dags för Smedby att inkassera en förlust. VIF är nu uppe i serieledning i division tre.

Hur viktigt har det varit för er att vinna två ”seriefinaler” och känna att ni verkligen är med?

– Det känns bra. Jag hade en förhoppning att vi skulle ta fyra poäng på de här två matcherna. Nu har det blivit sex poäng och två bra prestationer. Sen är det väl lite sådär att släppa in två mål i dag, det var lite slarvigt. 

Inte imponerad

VIF släppte dessutom in Smedby i matchen vid både 2-0 och 3-1.

– Klart man önskar att vi skulle kunna hålla tätt så att det inte hade blivit så nervöst. Men vi backade hem lite och då skapade de lägen. Smedby är ju ett topplag och de har flera individuellt skickliga spelare, säger Rickard Thuresson, som ändå inte var särskilt imponerad av motståndet.

– Jag tycker inte att de var så jäkla bra, jag trodde att de skulle vara bättre faktiskt. Men vi är rätt tunga att möta ibland och i dag fick vi mål i rätt lägen.

Hur nervöst var det sista kvarten vid ledning med 3-2?

– Jag tycker att vi hade hyfsad kontroll. Smedbys styrka är ju på fasta situationer, men jag tycker att vi löste det bra, säger Rickard Thuresson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt