Annons:

VIF-tränarens hyllning till laget: ”Det är starkt”

Mohammad Jafar var inblandad i mycket av Vimmerbys offensiva spel. Foto: Linus Johansson

VIF-tränarens hyllning till laget: ”Det är starkt”

För andra matchen i rad spelade Vimmerby IF en toppmatch. Även den här gången blev det tre poäng.
– Det är starkt och visar att vi har en bredd i truppen, säger VIF-tränaren David Lindgren efter 3-2-triumfen.

Annons:

Vimmerby IF har verkligen fått upp ångan i division tre. Hemma mot Smedby i dag blev det tre nya poäng efter en stark insats. Framförallt var VIF bra i den första halvleken, där laget gick fram till en 2-0-ledning efter mål av Rickard Thuresson och Niklas Gunnarsson.

– Jag är ganska nöjd med hela första halvlek. Där släppte vi inte till något och hade bra koll på defensiva fasta där vi visste att de skulle vara starka, säger David Lindgren.

Hur gick snacket i paus?

– Vi pratade om att gå ut och fortsätta på samma sätt. Vi har ju hamnat i den situationen tidigare att motståndarna får in ett tidigt mål i andra halvlek.

”Väldigt skönt att se”

Det var just vad Smedby fick. Efter knappt tio minuter kom en reducering fram till 2-1. Strax därefter bröts matchen tillfälligt på grund av åska.

Pratade ni ihop er under uppehållet?

– Nej, inte så mycket. Det hade vi tagit i halvtid. Det var inte så mycket som hade förändrats sedan dess.

Rickard Thuresson utökade sedan hemmalagets ledning till 3-1 och även om Smedby gjorde 3-2 med kvarten kvar att spela kändes det som att Vimmerby hade bra kontroll.

– Det blir ju alltid lite nerv när det bara skiljer ett mål och de börjar slå långa bollar. Men det är väl så det ska vara i sådana här matcher.

Nu har ni vunnit två raka toppmatcher?

– Ja, det är starkt och visar att vi har en bredd i truppen. Vi får göra ett antal förändringar till varje match, men då kommer det in nya spelare och visar att de vill vara med.

Någon spelare som du tycker stack ut i dag?

– Det var väldigt skönt att se ”Thure” (Rickard Thuresson) göra de där viktiga målen. Sen var det än en gång en superstrong laginsats där ingen vek ned sig, säger David Lindgren. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt