Annons:

Frödinges uttalande gav Solterbeck tändvätska: ”Så skönt”

Laura Solterbeck imponerade och var Hultsfreds bästa spelare i överkörningen mot Frödinge/Brantestad. Foto: Ossian Mathiasson

Frödinges uttalande gav Solterbeck tändvätska: ”Så skönt”

Frödinge/Brantestad såg sig själva som favorit inför seriefinalen mot Hultsfreds FK. Resultatet? 0–8 i baken och ett mycket glatt Hultsfredslag.
– Vi tror på oss själva. Det är så skönt, säger den vindsnabba tremålsskytten Laura Solterbeck.

Annons:

Frödinge/Brantestads tränare Robin Blomberg gick inför seriefinalen ut och satte sitt lag som klar favorit mot Hultsfreds FK. 

”När vi spelar som vi kan så vet jag att vi är det bästa laget i serien. Varje match lever dock sitt eget liv, det är viktigt att få utdelning och sätta chanserna som vi får och även vinna kampen på planen” sa Robin Blomberg till Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred i förmiddags. 

HFK-offensiven briljerade

Matchen blev en trist historia för FBSK som blev totalt överkört med 0–8. Hultsfreds offensiva pjäser Laura Solterbeck och Caroline Phalén samt innermittfältarna Maria Sundberg och Tilda Föghner hade långa stunder lekstuga på Knektavallen. Solterbeck gjorde tre av åtta mål och var med i förarbetet vid flera av målen.

– Det var en väldigt skön seger med tanke på vad de (Frödinge) tyckte om sig själva inför matchen. Det var en speciell match där det gällde mycket, säger Laura Solterbeck. 

"Gav inte Frödinge några ytor"

Hultsfred hittade helt rätt i sitt spel och det övertygande spelet fick tränaren Niklas Föghner att placera insatsen i första halvlek som en av de bästa på flera års tid. 

– Det håller jag med om. Vi höll våra positioner, såg och la bra bollar till varandra, slog ordentliga passningar, täckte hemåt när vi förlorade bollen och tog tillbaka den lika snabbt igen. Vi gav inte Frödinge några ytor, säger hon. 

Hur känns den här segern och hur ska du fira?

– Tyvärr så förlorade Tyskland i VM-premiären mot Mexiko så det är inte lika roligt men man firar det väl med god mat och en lugn hemmakväll. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt