Annons:

Spännande derbymatch för VIF:

Alicia Strand är tillbaka i Vimmerby IF efter det röda kort hon åkte på för ett antal omgångar sedan.

Spännande derbymatch för VIF: "Många ser oss nog som solklara favoriter"

Vimmerby IF har chockat alla under den första halvan av säsongen. Efter tio omgångar är laget trea i division ett. Nu väntar jumbon IF Eksjö Fotboll i ett spännande derby.
– I ingen av våra matcher har vi nog setts som favorit, men nu är vi nog solklara favoriter i mångas ögon. Det ska bli intressant att se hur vi tacklar det, säger tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Förra gången Vimmerby IF var uppe i division ett räckte laget inte till alls. Den här gången är det helt annorlunda. 

VIF har imponerat rejält – och ligger trea inför onsdagens derbymatch mot sexpoängsjumbon Eksjö Fotboll.

– Förklaringen skulle jag säga är att vi har en bredare trupp och också att vi har mycket mer rutin. Sju, åtta spelare var med i ettan förra gången. Nu har vi också konkurrens på alla positioner och träningsnärvaron har höjts med 25 procent. Vi har lyckats prestera bra även när vi har spelare borta och det är mycket imponerande, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson. 

För första gången den här säsongen kliver nog Vimmerbys damer ut som favoriter till en match. 

– Så är det. I ingen av våra matcher har vi nog setts som favorit, men nu är vi nog solklara favoriter i mångas ögon. Det ska bli spännande att se hur truppen tacklar den här matchen, det är en ny situation för oss. 

Ser du också er som klara favoriter?

– Derby är derby, men favoriter är vi. Både tabellmässigt, om man tittar på målskillnad och hur matcherna har sett ut. På papperet är det en match vi ska vinna, men det står 0-0 när det börjar.

"Mesta är mentalt"

Håkan Ericsson tror att allt handlar om VIF:s egen prestation huruvida det ska bli tre poäng eller inte.

– Det mesta är mentalt för vår del. Det är en derbymatch och det kan bli mycket kött och mycket kamper. Nyckeln är att vi håller oss kalla, står det 0-0 med 20 minuter kvar så vet vi att vi är starka. Det gäller att ha tålamod hela tiden.

Hur bra koll har ni på Eksjö?

– Ingenting, faktiskt. Vi har tittat på deras resultat och senast förlorade de bara med 3-0 mot Jitex, så det är inget dåligt lag vi möter. 3-0 mot Jitex är respekt.

Håkan Ericsson hoppas på en fin publiksiffra i derbymötet.

– Det ska verkligen bli hur kul som helst, det har varit många långa resor, men nu kanske det kan komma lite folk från bortalaget också. Jag tror inte någon av våra tjejer blir nervösa av det, utan bara taggade av situationen. Det ska bli inspirerande.

"Rutinerad räv"

VIF:s truppläge är mycket bra. Alicia Strand är tillbaka efter sin avstängning, men i övrigt är fortfarande en del oklart. 

– Vi ska stämma av en del på kvällens träning. Det hände lite på gårdagens träning, så vi får ha några avstämningssamtal i kväll, säger Håkan Ericsson, som är glad över att få tillbaka Strand:

– Det är en rutinerad räv som alltid gör sitt bästa. Hon är fysisk, smart och betyder mycket i spelet.

Mer om truppläget för VIF inför derbyt kommer senare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt