Annons:

Tuff bortamatch – då punkterade SVIF matchen på en kvart

Adrian Mathiasson nätade dubbelt och Filip Frejd och Robin Hammar gjorde varsitt i SVIF:s 4-0-seger mot Överums IK. Foto: Södra Vi IF

Tuff bortamatch – då punkterade SVIF matchen på en kvart

Att det aldrig är roligt att möta Överums IK på bortaplan vet alla lokala fotbollslag. Men på tisdagskvällen hade Södra Vi IF extremt roligt. Redan efter 14 minuter ledde gästerna med 3-0.
– Det kunde ha blivit 7,8-0 till oss, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson.

Annons:

Södra Vi IF går fram som en ångvält i division sex. Mot Överums IK kom lagets sjätte raka seger. Nu har SVIF gjort 30 mål på åtta matcher – överlägset flest i serien. 

Den här aftonen var det aldrig nära att bli spännande ens. Redan efter tre minuter gjorde Filip Frejd 1-0, två minuter senare kom 2-0 genom Robin Hammar och innan kvartens ens var spelad hade Adrian Mathiasson utökat till 3-0. 

– Vi punkterar ju matchen redan där. Vi faller in i deras tjongbollande efter vårt tredje mål, men kommer mer rätt i andra halvlek. Spelmässigt var det betydligt bättre i andra halvlek, säger Peter Magnusson, tränare i Södra Vi IF. 

Han menar att segersiffrorna kunde ha blivit betydligt större. 

– Vi kunde ha vunnit med 7,8-0. De hade tre avslut på hela matchen och det var en riktigt bra insats av oss. Vi är tunga att möta för tillfället och har verkligen hittat vårt spel. Alla är nöjda med sina uppgifter. Det här är ju en av de svåraste bortamatcherna på hela säsongen och här har man varit med och förlorat förr. Men alla var inställda på vad som skulle göras och att vi skulle ta jobbet.

Ni fick ju en halvtung start på säsongen. Hur har det kunnat gå så här bra efter det?

– Vi hade lite skador under hela vårsäsongen och kunde aldrig riktigt spela ihop oss. Nu har vi haft lite tur med skador i stället och då ser vi resultatet. Nu ska vi ta en match i taget och bara blicka fram mot tisdagens match. 

Peter Magnusson ville ge extra beröm till hela laget, men berömde extra noggrant Filip Frejd och John Nilsson. SVIF:s fjärde mål stänkte Adrian Mathiasson in.

– "Fille" gör sin bästa match för hela säsongen och John gör en kanonräddning på ett av deras tre avslut. Han är stabil och gör det suveränt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt