Derbyt blev ingen match – Vimmerby var totalt överlägset

Vimmerby tog en utklassningsseger i derbyt mot Eksjö. Foto: Linus Johansson

Division ett-derbyt mellan Vimmerby IF och IF Eksjö blev ingen match för hemmalaget. VIF vann med 5-0 och kunde ha vunnit med det dubba.

Vimmerby tog i kväll sin sjunde seger i division ett och är därmed fortsatt trea i tabellen. Hemmamatchen mot Eksjö blev ingen särskilt svår uppgift för VIF. Faktum är att laget kunde vunnit betydligt större om skärpan varit bättre.

VIF hade flera superchanser att ta ledningen i regnet, men 1-0-målet dröjde till den 34:e minuten. Efter att en hörna nickats i ribban höll sig Emilia Rosenqvist framme och gjorde matchens första mål.

Rött kort för Koponen

Sju minuter in i den andra halvleken utökade hemmalaget till 2-0 efter att Malin Söderlund varit sist på en hörna. Därefter var det dags för skyttedrottningen Nathalie Johansson att kliva fram. Först utökade hon till 3-0 i den 64:e minuten och knappt tio minuter senare utökade hon till 4-0. I matchens slutminuter fastställde Hanna Ericsson slutresultatet till 5-0.

Vimmerbysegern var aldrig i närheten av att vara hotad och borde, sett till spel och målchanser, ha varit betydligt större mot ett svagt Eksjö.

Smolk i Vimmerbys glädjebägare var att Greta Koponen drog på sig ett rött kort på grund av snack tio minuter från slutet.