Annons:

VIF-kaptenen njuter av framgången: ”Går som tåget”

Malin Söderlund gjorde det viktiga 2-0-målet mot Eksjö. Foto: Linus Johansson

VIF-kaptenen njuter av framgången: ”Går som tåget”

Vimmerby IF:s lagkapten Malin Söderlund njuter förstås av lagets framgång. I kvällens derby mot Eksjö fick hon dessutom kliva fram och göra det viktiga 2-0-målet.
– Jag gör ju inte så mycket mål så det var jättekul, säger Malin Söderlund.

Annons:

Derbyt mellan Vimmerby och Eksjö spelades långa stunder i hällregn. Det störde inte hemmalaget.

– Det var svårspelat såklart. Men jag tycker inte att vi gick ned oss för det utan vi hade ett övertag hela tiden. Vi skapade mycket och de hade väl egentligen inte ett enda skott på mål, säger Malin Söderlund.

Vid ställningen 1-0 var det Malin Söderlund som klev fram och satte VIF:s andra mål efter en hörna sju minuter in i den andra halvleken.

– Det målet medförde att vi kunde slappna av ännu mer och fortsätta trilla boll. Sen var det ju jättekul att göra mål eftersom jag inte gör det så ofta.

”Stängde dem bra”

Trots 5-0-segern tycker VIF-kaptenen att det finns mer att ge.

– Vi kom inte riktigt upp i tempo, men det var ändå vi som hela tiden var det spelförande laget. Sen i andra kom ju målen också och då var vi totalt överlägsna.

Det går bra just nu?

– Ja, vi går som tåget. Det är superroligt. Det har gått över förväntan och jag är väldigt nöjd över att vi har tagit match för match och inte svävat i väg.

Vad säger du om Eksjö?

– De har några vassa spelare, men det var inget lag som hotade oss på det sätt som andra lag har gjort. De skapade egentligen ingenting, vi stängde dem bra, säger Malin Söderlund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt