Annons:

Offensiv kraft aktuell för debut i Tuna: ”Vet vilken kvalité han har”

I IFK Tunas trupp mot Kalmar Södra talar det mesta för att Jonatan Carlson tar plats. Foto: Julia Fridell/Arkiv

Offensiv kraft aktuell för debut i Tuna: ”Vet vilken kvalité han har”

IFK Tuna kryllar av offensivt skickliga spelare. I morgondagens match mot Kalmar Södra IF talar mycket för att det blir en till. Jonatan Carlson, 26, är redo för debut i Tunadräkten.
– Om han kan och vill så kommer han vara med i truppen, säger tränaren Michael ”Mulla” Milton.

Annons:

Det återstår tre omgångar av vårsäsongen och Tuna, som ligger på negativ kvalplats, är i ett desperat behov av poäng för att det inte ska bli en ångestladdad höstsäsong. 

– Nu är det dags att vi får ihop det, vi måste ta sex poäng den här veckan mot Kalmar Södra och Blomstermåla. Det känns som att det är två matcher som vi ska vinna om vi gör det vi ska, säger Michael Milton. 

Han har en god känsla inför matchen mot Kalmar Södra, som ligger endast fyra poäng före Tuna på säker mark. 

– Det känns okej, det gäller att vi gör det som vi bestämmer oss för att göra. Jag tycker att försvaret sitter rätt bra, vi måste sätta våra chanser som vi får. Det har vi varit dåliga på. Vi behöver inte göra det snyggt och sen handlar det om att jobba stenhårt i 90 minuter, säger han. 

"Inte oroliga än"

Efter Tunas b-lagsmatch på söndagseftermiddagen hade ledarstaben ett möte med föreningen där han diskuterade första halvan av säsongen, det som komma skall och det prekära läget i botten. 

– Vi är inte oroliga än. Det finns så mycket potential i det här laget, det gäller bara att få det att fungera. Kan vi ta nio poäng på de tre sista matcherna innan uppehållet så har vi passerat några lag och kan var lite lugnare inför hösten, säger han. 

"Duktig på att göra mål"

Mycket talar för att Tuna får en fin förstärkning till morgondagens match i form av den offensiva kraften Jonatan Carlson. Han har spelat de två senaste b-lagsmatcherna och varit en viktig injektion i laget. Nu vill ”Mulla” ha med honom i morgondagens trupp. 

– Ja. Jag och ”Spätta” (Peter Hellenstierna) pratade om det efter b-lagsmatchen i går, vi ser gärna att han börjar på bänken. Det är ett jättebra alternativ att skicka in i 15-20 minuter. Han är duktig på att göra mål och jag vet vilken kvalité han har, säger Milton. 

Så sent som för några månader sedan opererade Carlson menisken och efter de två b-lagsmatcherna har han inte fått någon negativ reaktion från knät. Carlson kom till Tuna från Djursdala inför den här säsongen och har tidigare representerat Gullringens GoIF, Vimmerby IF och Storebro IF. 

– Knät verkar fungera bra och det är vi glada för. Om han kan och vill så kommer han vara med i truppen. Vi vet vad han kan och jag hoppas att han tänker som mig, säger han. 

Frågetecken för Borges

Klart är att Tuna får klara sig utan mittbacken Filip Gustavsson på grund av jobb. Gustavo Borges medverkan är osäker då han trampade sent i matchen mot Ängö och missade derbyt mot Västerviks FF. 

– Han tycker att det känns bättre. Vi ska köra en lättare träning i kväll, då ska vi tejpa hans fot och se om det går eller inte, säger Milton. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt