Annons:

Flera nyckelspelare saknas – så ställer VIF upp

Malin Söderlund, kapten i Vimmerby IF, är en av spelarna som saknas i våravslutningen mot Mariestad. Foto: Ossian Mathiasson

Flera nyckelspelare saknas – så ställer VIF upp

Vimmerby IF får klara sig utan flera tänkta startspelare i den sista matchen före sommaruppehållet. På bortaplan väntar Mariestad, som ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket.
– Jag är inte orolig, säger tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Ingen Malin Söderlund, Kajsa Gunnarsson, Sara Green, Greta Koponen och Emilia Rosenqvist i vårsäsongens sista match mot Mariestad. 

– Det är klart att det inte är optimalt men vi har haft tur med att bortfallen varit utspridda under våren. Vi har klarat oss bra och bara haft någon enstaka spelare borta i varje match, nu har vi fem spelare borta men det är under kontroll, säger Håkan Ericsson, tränare i Vimmerby IF. 

"Bred och stark trupp"

Bänken i morgondagens match är ung och talangfull och noterbart är att unga Andrea Lundgren gör sin andra match från start i morgon. 

– Vi har luftat flera av våra unga spelare under våren och Andrea går in från start igen. Det är kul, hon har fått lite rutin så vi har bäddat för detta. Jag är inte orolig, vi har en bred och stark trupp som jobbar bra tillsammans.

Malin Söderlund, Kajsa Gunnarsson och Sara Green saknas på grund av jobb medan Greta Koponen är avstängd och Emilia Rosenqvist är bortrest. 

– Det är spelare som inte gör bort sig i division 1, så det är klart att det är tunga avbräck. Vi har ändå en bred och träningsvillig trupp som kommer kunna springa sönder ett lag som Mariestad, säger Håkan Ericsson. 

"Finner inte ord"

När Vimmerby mötte just Mariestad i hemmapremiären i april tappade de 1–0 till 1–2 i andra halvlek.

– Vi har revansch att utkräva mot dem. Vi vet att de ligger där nere i botten men det finns bra lag som ligger där också. Vi är fullt införstådda med att det kommer bli en match med mycket kamp och krig, säger han. 

Vimmerby har gjort en strålande vårsäsong och ligger trea i serien när halva serien är avklarad. 

– Vissa dagar finner jag inte ord. Jag kände att vi hade något stort på gång inför säsongen och då tänker jag framför allt på den höga träningsnärvaron och inställningen. Vi har sagt att vi ska göra det tillsammans, vi har kommit långt på det. Det finns ett bra lagarbete i hela truppen, från a-laget till c-laget. Alla ledare är jättenöjda och stolta över att få vara med på denna resa, säger han. 

Fakta

Startelvan: Sofie Johansson – Matilda Strömdahl, Nathalie Milton, Malin Blidfors, Malin Engström – Andrea Lundgren, Hanna Ericsson, Alicia Strand, Amanda Lundberg – Nathalie Johansson, Anna Karlsson. 

Bänken: Kicki Rödin (mv), Stina Kägo Bragsjö, Kujtese Rexha, Julia Rosin, Thea Ring och Linnea Friberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt