Annons:

Stahlin spräckte måltorkan – Gullringen tillbaka på vinnarspåret

Rasmus Stahlin gjorde sina två första mål för säsongen i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Stahlin spräckte måltorkan – Gullringen tillbaka på vinnarspåret

Rasmus Stahlin har inte fått till målskyttet i år. Kanske att det lossnade i kväll. Stahlin blev stor matchvinnare för Gullringen med två mål i 3–0-segern borta mot Hvetlanda GIF.
– En väldigt skön seger, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Efter två sämre insatser fick Gullringen kröna en lyckad vårsäsong med tre förtroendeingivande poäng borta mot tabellfyran Hvetlanda GIF.

De gulsvarta hade problem i första halvlek – men Stahlins 1–0 mål kort före paus gav en känsla för laget i paus.

– Vi var lite ängsliga med boll i första med boll, men fick 1–0 på en kontring. Det var inte helt och hållet rättvist i det läget, men vi var stabila försvarsmässigt och det är skönt att vi är tillbaka där. 

Bexell flitig framspelare

I andra halvlek tog Gullringen för sig mer spelmässigt och såg tryggare ut med boll. Matchen jämnades ut och Hvetlanda hade fortsatt svårt att skapa de riktigt heta chanserna.

Gullringen tog vara på sina. Anton Palmér fyllde på med 2–0 och en stund senare var det dags för Rasmus Stahlin igen.

– Det är skönt att han får göra lite mål. Han hade haft några lägen under våren och förhoppningsvis släpper det lite nu. Det här hjälper hans självförtroende.

Värt att notera är att Rasmus Bexell spelade fram till samtliga mål.

– Musten går ur dem när vi gör 2–0 och vi tar över mer och mer. Vi kunde ha gjort något mål till, men det är framför allt skönt för oss att hålla nollan.

"Har det i egna händer"

Efter två raka poängtapp betydde segern mycket för Gullringen.

– Hade vi torskat skulle vi ha bjudit in de andra lagen så det var en lättnad. Det är också skönt att gå på sommarvila med en seger, det hade inte varit så muntra miner annars.

Vad tycker du om vårsäsongen?

– Vi ska väl vara nöjda med helheten. Vi ligger tvåa och hade inga jättehöga förväntningar inför. Vi har det i egna händer och kommer sätta en ny målsättning inför hösten.

Daniel Olsson var genereös efter segern och lyfte fram följande spelare: Alexander Swartz, Christian Simonsson, Rasmus Stahlin, Rasmus Bexell och Dennis Isaksson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt