Annons:

Hörnor fixade segern för VIF – kvar i serieledning

Vimmerby jublar efter lagets 2–0-mål som kom till efter en fin hörna av Abdulrhman Kharma. Foto: Jakob Karlsson

Hörnor fixade segern för VIF – kvar i serieledning

Spelmässigt var Vimmerby långt ifrån att imponera hemma mot Torstorp. I stället var det två utmärkta hörnor som fixade tre nya poäng på kontot och ett sommarlov i serieledning.
Matchen slutade 3–0 (0–0).

Annons:

Vimmerby har avslutat vårsäsongen mycket starkt och har nu sex raka segrar. Dagens trepoängare mot mittenlaget Torstorp var av rutinkaraktär. Inte spektakulär på något sätt – men efter 90 minuter kunde man ändå konstatera att Vimmerby vann fullständigt välförtjänt.

Det var särskilt under matchens första 45 minuter som Vimmerby hade problem med passningsspelet och tempot. Första 15 skapade man ett fåtal chanser efter läckra kombinationer där man lyckades involvera Rickard Thuresson i spelet.

Tog vara på två hörnor

Torstorp hade en mycket defensiv spelplan och lyckades hålla Vimmerby i ofarliga zoner under stora delar av halvleken. 0–0 i paus var talande för en halvlek som var allt annat än sevärd.

I andra hade Vimmerby få lite bättre kvalité i sitt bollinnehav och man hotade Torstorp oftare. 1–0-målet tidigt i halvleken kändes som extremt betydelsefullt. Abdulrhaman Kharma lade en perfekt hörna som hete Niklas Gunnarsson knoppade in på bortre.

En stund senare var det dags igen. Kharmas hörna var lurig och en bortaspelare lyckades nicka in den i eget mål.

Kvar i serieledning

Efter 2–0 var matchen avgjord. Bakåt såg Vimmerby nämligen väldigt stabilt under hela matchen och man släppte till ytterst få chanser.

Med fem minuter kvar rullade Adam Kisitu in 3–0 efter att Vimmerby snabbt utnyttjat en indirekt frispark.

Segern innebär att Vimmerby ligger kvar i serietopp efter tolv spelade omgångar. Mer om matchen kommer senare.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt