Annons:

Tung förlust för Vimmerby – tappade poäng i slutskedet

Anna Karlsson blev målskytt för Vimmerby i dag, som föll borta mot Mariestad. Foto: Ossian Mathiasson

Tung förlust för Vimmerby – tappade poäng i slutskedet

Vimmerby IF har gjort en strålande vårsäsong som nykomling i division ett. Tyvärr fick man avsluta den med en förlust. Mariestad avgjorde med fem minuter kvar – och vann med 3–2.
– Vi gör vad vi kan, anser tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Mariestad verkar inte passa Vimmerby. I premiären vann bottenlaget i Vimmerby med 2–1 och på hemmaplan blev det också en uddamålsseger.

Det satt extremt hårt åt och matchen avgjordes först i den 85:e minuten då hemmalaget satte 3–2-målet på en hörna.

– Bollen studsar fram och tillbaka och de trycker in den. Det kändes tungt, jag tycker att vi var värda minst en poäng, säger Håkan Ericsson.

 Johansson målskytt

Vimmerby tog ledningen genom Nathalie Johansson, framspelad av Anna Karlsson, efter en halvtimme. Tyvärr släppte man in kvitteringen kort före paus.

– Det är ett motlägg på mittplan som vi förlorar och de ställer om. Det var jobbigt att få det målet emot oss rent mentalt.

I den 68:e minuten gick Mariestad fram till 2–1. Vimmerby replikerade tio minuter senare då Anna Karlsson höll sig framme på Julia Rosins inlägg.

"Måste ha lite flyt"

Matchen såg sedan ut att sluta oavgjort – men Mariestad lyckades alltså avgöra.

– Vi försöker och gör så gott vi kan, men Mariestad har ett par spelare som är riktigt duktiga och uppenbarligen passar de inte oss. Vi försöker men det räcker inte. Mitt på plan är vi bättre än dem, men de tar vara på sina chanser och sätter oss i en del svåra situationer. De gör mål på två bolltapp på egen planhalva och en hörna.  Man måste ha lite flyt i tajta matcher och det hade vi inte i dag. De tog vara på de chanser vi gav dem och visade stor vilja.

Vimmerby kommer som sämst ligga fyra efter 12 spelade omgångar. Ett mycket gott facit som nykomling. 

– Det är tungt att förlora sista matchen före uppehållet, men det mesta har gått över förväntan hittills och det är fullt godkänt.

Ingen spelare stack ut i Vimmerby.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt