VIF Akademi tog en skön seger efter drömstart

Oliver Johansson avslutade målskyttet för VIF Akademi. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF Akademi fick en drömstart i kvällens hemmamatch mot Överum. Till slut blev det seger med 4-1.
– Vi behövde få med oss tre poäng, konstaterar VIF-tränaren Nicklas Johansson.

Efter en lite tyngre period tog Vimmerby IF Akademi i kväll en imponerande 4-1-seger hemma mot Överum.

– Det var så bra som det låter. Överum skapade inte så mycket på oss medan vi gjorde mål på våra chanser. Sen kunde vi ha gjort några fler i andra när de gick ned på en trebackslinje, säger Nicklas Johansson.

Jakob Karlsson gjorde 1-0 redan i den första minuten och Theo Eklund utökade till 2-0 sju minuter senare. Överum reducerade till 2-1, men innan den första halvleken var över kunde Theo Eklund utöka VIF-ledningen till 3-1. I den andra halvleken utökade sedan Oliver Johansson till slutresultatet 4-1.

Samtliga hemmaspelare gjorde en bra insats. Extra plus delades ut till Tage Falk.