Annons:

Smedby körde över Tuna första kvarten: ”Vi satt kvar i bussen”

Gustavo Borges fick kliva av med en skada i Tunas förlustmatch mot Smedby. Foto: Ossian Mathiasson

Smedby körde över Tuna första kvarten: ”Vi satt kvar i bussen”

IFK Tuna går till sommaruppehåll med en 4-2-förlust i bagaget. I kvällens bortamatch mot Smedby BoIK hamnade Tuna i ett 3-0-underläge redan efter en kvart.
– Vi satt kvar i bussen och det förstörde dagen för oss, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Annons:

Med två raka segrar åkte Tuna till kvällens bortamatch med förhoppningar att kunna spela till sig ytterligare tre poäng i den sista matchen innan sommarvilan. Det var laget dock aldrig nära att göra. Redan efter en kvart låg IFK Tuna under med 3-0.

– Smedby var mycket bättre än oss första 15-20 minuterna. Vi var inte alls där och släppte till alldeles för enkla mål. Det är svårförklarligt och tråkigt samt förstås en besvikelse för både spelare och ledare. Men det finns inget vi kan göra åt det nu, säger Peter Hellenstierna.

”Inte orolig”

18 minuter in i matchen reducerade Joel Svensson till 3-1 efter en soloraid.

– Det fick oss att vakna till lite och efter det målet var det här en typisk kryssmatch.

Bortalaget kom dock aldrig nära poäng. Smedby utökade nämligen sin ledning till 4-1 och Jonatan Carlsons reducering till 4-2 kom med mindre än fem minuter kvar på en frispark.

Resultatet innebär att IFK Tuna går till sommaruppehåll som sjua i division fyra. Laget har 13 poäng upp till Hultsfred på förstaplatsen och tre poäng ned till Ängö på den negativa kvalplatsen.

Känner du att ni kan glömma toppstriden nu?

– Nja, vi ger väl inte upp någonting. Prestationsmässigt har det inte varit dåligt, men vi har inte fått resultaten med oss. Det är små marginaler, men man måste ändå förtjäna att ha dem med sig. Det är bara att ta en match i taget. Jag är inte orolig för en bottenstrid, det är vi för bra för. Om vi kan vara med i toppen eller inte återstår att se, säger Peter Hellenstierna.

Duo åkte på skador

Värt att notera är att både Simon Pettersson och Gustavo Borges åkte på skador i kväll.

– Simon trampade snett på uppvärmningen och fick kasta in handduken. Det handlar nog om en rejäl stukning. Och Gustavo fick kliva av med en stukning i den första halvleken.

Joel Svensson fick beröm i bortalaget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt