Annons:

Första allsvenska målet för Jones – ”Haft det lite jobbigt”

Storebrotjejen Emma Jones har gjort sitt första allsvenska mål. Foto: IFK Kalmar

Första allsvenska målet för Jones – ”Haft det lite jobbigt”

Storebrotjejen Emma Jones har gjort sitt första mål i Allsvenskan. Det kom i går, när hennes IFK Kalmar förlorade med 3-2 mot serieledande Kopparbergs/Göteborg.

Annons:

 En skada på försäsongen har stört Emma Jones under en längre tid. Nu verkar hon vara på väg att hitta formen. Mot Kopparbergs/Göteborg kom Jones första mål i Allsvenskan. Detta när hon gav IFK Kalmar ledningen i den 26:e minuten.

– Otroligt skönt, förstås. Jag fattar inte hur Finnman (Wilma) fick fram bollen i det läget. Sedan gick det så jäkla snabbt och jag hann inte skjuta, så det var bara att runda målvakten, säger Emma Jones till Barometern.

Bästa för säsongen

Emma Jones gjorde, enligt Barometern, sin bästa match för säsongen och var väldigt aktiv i den första halvleken.

– Jag har pratat mycket med Jonas (Walfridsson, tränare) de senaste veckorna. Jag har haft det lite jobbigt med självförtroendet, vilket inte är så konstigt. Vi har pratat om att jag ska göra det enkelt, våga vinna närkamper, använda min styrkor, fysik och fart, och köra i hundra procent så länge jag orkar och sedan kliva av, säger Emma Jones.

Nykomlingen IFK Kalmar har haft det mycket tungt i Allsvenskan så här långt. Laget står på tre poäng efter elva matcher och är överlägsen jumbo. Målskillnaden, 8-35, är inte heller den särskilt smickrande.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt