Annons:

VIF missade A-slutspel med minsta marginal: ”Tjejerna är så ledsna nu”

Vimmerby IF F14 missade A-slutspel i Gothia Cup med minsta möjliga marginal.

VIF missade A-slutspel med minsta marginal: ”Tjejerna är så ledsna nu”

Vimmerby IF F14 var på väg mot A-slutspel i Gothia Cup. Istället missade man med minsta möjliga marginal och får nu spela B-slutspel istället.
– Det var jättetråkigt, tjejerna är så ledsna nu, säger VIF-ledaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Vimmerby hade inlett gruppspelet med ett kryss och en seger och hade ett jätteläge att ta sig till A-slutspel i Gothia Cup. Men laget förlorade den sista matchen i gruppen, mot Hittarps IK, med 2-1, och missade avancemang till A-slutspel med minsta möjliga marginal.

– Det var jättetråkigt, tjejerna är så ledsna nu. Nu har vi ledare ett jobb att försöka lyfta dem igen till matchen i morgon, säger Mikael Rinaldo.

Spelade fysiskt

Vimmerby startade annars matchen mot Hittarp bra och tog ledningen genom Svea Backstad efter ett fint anfall.

– Vi började matchen jättebra, första tio var strålande. Sen hände något. De började spela väldigt fysiskt och det är inte vår melodi. Sen gick det som det gick. I andra var det så nervöst och vi fokuserade bara på deras fysiska spel istället för att ha fokus på vårt eget.

Hade Vimmerby gjort ett mål ytterligare hade laget tagit sig vidare till A-slutspel. Detsamma hade gällt om FC Norrsken hade släppt in ytterligare ett mål i 3-0-förlusten mot Barkarö.

VIF-tjejerna spelar sin första match i B-slutspelet vid klockan åtta på torsdag morgon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt