Annons:

VIF sonderar terrängen – här är de lokala spelarna som har bjudits in till en testmatch

Hultsfreds skyttekung Albert Johansson finns på Vimmerby IF:s radar. Foto: Linus Johansson

VIF sonderar terrängen – här är de lokala spelarna som har bjudits in till en testmatch

Vimmerby IF sonderar terrängen inför framtiden. Nu har en handfull lokala spelare bjudits in till en testmatch på söndag.
– Till att börja med handlar det om en testmatch, sen får vi se, säger VIF:s sportchef Johan Carlsson.

Annons:

Under sommaruppehållet har Vimmerby IF plockat in anfallaren Simon Sandholm från Åtvidabergs FF. Det står också klart att klubben tappar Ludvig Lundqvist, som flyttar till Stockholm för studier.

Kan det bli tal om att förstärka truppen ytterligare utöver Simon Sandholm?

– Vi har inte jobbat aktivt med nyförvärv och tycker inte att vi är i behov av att göra det, säger Johan Carlsson.

Bjudit in sex spelare

På söndag börjar Vimmerby träna igen efter sommaruppehållet. Dagen inleds med en träning och sedan väntar en testmatch dit flera lokala spelare har bjudits in. De som kommer att finnas på plats är Ludwig Strömbom (Hultsfreds FK), Elias Hallingfors (Södra Vi IF), Fredric Carlsson (SVIF) och Jonatan Green (Djursdala SK).

– Vi har bjudit in sex stycken, men det blir bara fyra av dem som kommer eftersom de andra är bortresta. Det viktiga är ändå att de vet om intresset.

Hittat ny energi

Ludwig Strömbom var med och tränade med VIF i vintras, men valde till slut att fortsätta i Hultsfred. Där har VIF alltså ett fortsatt intresse.

Hur ser du på de andra tre spelarna?

– Fredric och Elias är två yngre talanger som David (Lindgren, VIF-tränare) har rätt bra koll på. Det är sådana killar som det på sikt kan vara intressant att följa utvecklingen på. Jag hoppas att de ser det som en rolig grej att få komma hit och känna lite på det. Jonatan Green har hittat ny energi för fotbollen och han har spetsegenskaper som är ganska intressanta, säger Johan Carlsson.

”Borde spela på en högre nivå”

”JC” säger också att Hultsfreds skyttekung Albert Johansson finns på VIF:s radar och även han var inbjuden till testmatchen. Han är dock utomlands och kan inte närvara då.

– Han borde spela på en högre nivå än i division fyra. Det kanske han får göra även om han är kvar i Hultsfred nästa säsong. Jag har sett Hultsfred en handfull gånger den här säsongen och de har chans att spela hem serien.

Utöver de inbjudna spelarna kommer också ett antal egna juniorer få chansen att visa upp sig i testmatchen.

Pratat med flera spelare

Johan Carlsson säger vidare att VIF inte har för avsikt att värva från de lokala klubbarna mitt under säsongen.

– Vi är inte ute efter att värva någon nu utan vi vill visa ett intresse, sen får man se vad som händer i höst och hur utvecklingen blir då.

VIF:s sportchef har också visat intresse för spelare i klubbar utanför vårt område.

– Jag har haft kontakt med ett par spelare i seriekonkurrerande lag, men de spelarna tycker jag inte att man bjuder in mitt under säsong. De vet om vårt intresse och jag har fått lite mer information om deras sociala liv, säger Johan Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt