Annons:

Gullringen går för ny pokalseger – anfallaren fortsatt skadad

Kevin Gaines är fortfarande skadad och missar Kisapokalen. Foto: Simon Henriksson

Gullringen går för ny pokalseger – anfallaren fortsatt skadad

Gullringens GoIF vann Hornpokalen förrförra helgen och nu siktar de på att vinna Kisapokalen också.
– Vi går för att vinna, säger Daniel Ohlsson, tränare i Gullringen.

Annons:

Det var inget snack om saken när Gullringen lekte hem Hornpokalen förrförra helgen. De slog Kisa BK med 4–0 i semifinalen och Horn/Hycklinge med 5–1 i finalen. 

På lördagseftermiddagen kan Gullringen vinna ytterligare en pokal när de ställer upp med ett mycket starkt lag i Kisapokalen. 

VIF-målvakt vaktar målet

Gullringens ställs mot division 4-laget Rimforsa IF i sin semifinal medan arrangörsklubben Kisa BK, som kämpar i botten av division 5 och värvat Kalle Kindén, Gustav Björklund och Albert Kargbo från Horn/Hycklinge under uppehållet, möter IFK Österbymo. 

De två vinnande lagen möts sedan i en final, som börjar klockan 16.30. 

– I Hornpokalen fick spelarna som var sugna spela och nu tar vi det mer seriöst. Vi åker dit med bästa tänkbara lag och jag tycker att våra chanser till att vinna Kisapokalen är goda. Det är konstgräs men det är ingen nackdel. Jag hoppas alla spelare går in med inställningen och målsättningen av att vi ska vinna, säger Daniel Ohlsson.

Värt att notera är att den unge Gullringsprodukten Petter Gustafsson, som numera är målvakt i Vimmerby IF, lånas in för att spela Kisapokalen då både Marcin Muszka och Tom Polder är bortresta. 

Forwarden är skadad

I de sista matcherna under vårsäsongen saknades anfallaren Kevin Gaines på grund av en knäskada och han är fortfarande inte redo för spel. 

– Nej, han ska träffa till en sjukgymnast på Linköping Healthcare i nästa vecka. Det har inte blivit bättre under uppehållet. Han tränade i går men han kände av det direkt efter två minuter och gick av. Det fungerade inte, säger Daniel Ohlsson. 

Känner du dig orolig?

– Det är klart att jag vill ha alla spelare tillgängliga men jag vill veta vad det är för skada först och hur allvarligt det är. Men det är något som inte stämmer i knät.

Fakta

Gullringens trupp i Kisapokalen: 

Petter Gustafsson (Inlånad från Vimmerby IF), Martin Höglind Stridell, Alexander Swartz, Erik Lindblad, Dick Johansson, Isack Thuresson, Christian Simonsson, Jesper Wärnehall, Albin Gustafsson, Rasmus Stahlin, Rasmus Bexell, Anwar Ismail, Dennis Isaksson, Bell Maneetup, Sebastian Swartz och Jonathan Gustafsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt