Annons:

Vimmerby IF byter uppställning – så ställer de upp i höstomstarten

Hanna Ericsson ska spela i en offensiv innermittfältsposition mot IFK Norrköping. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF byter uppställning – så ställer de upp i höstomstarten

Vimmerby IF:s damer var en positiv överraskning under vårsäsongen. Inför morgondagens höstomstart mot IFK Norrköping väljer Håkan Ericsson att byta uppställning.

Annons:

Under hela vårsäsongen spelade Vimmerby med en 4–4–2-uppställning och vad laget presterade under första halvan av serien kan ingen klaga på. 

De skrapade ihop 21 poäng på tolv matcher och ligger nio poäng före Valinge-Derome DFF på nedflyttningsplats. 

"Känns väldigt positivt"

I morgon kväll drar höstsäsongen igång med hemmamatch mot IFK Norrköping mitt under den pågående ungdomsturneringen Bullerby Cup, som spelas i Vimmerby under fyra dagar. 

Efter sista vårmatchen mot Mariestad hade VIF-spelarna semester från fotbollen i två veckor. Nu har de tränat på bra under den sista en och en halv veckan. 

– Vi har haft åtta-tio pass under den senaste tiden och tjejerna har sett väldigt pigga ut. Trots att det är semestertider och många har sommarjobb så har vi haft mycket folk på träningarna ändå. Det känns väldigt positivt både för egen del och hela truppen, säger tränaren Håkan Ericsson. 

Inför morgondagens match mot Norrköping har VIF valt att gå ifrån sin 4–4–2-uppställning för att i stället satsa på 4–4–1–1. 

– Vi gör denna förändring på grund av att vi har en konkurrenssituation och vi tror att vi får ut max av varje spelare. Hanna Ericsson ska användas i en offensiv innermittfältsposition och det är viktigt att vi får så mycket rörelse som möjligt på henne och Alicia (Strand). Anna (Karlsson) kommer ha en defensiv roll. Det har sett vädigt trevligt ut när vi har tränat tidigare i veckan, säger han. 

Hoppas på över 1 000 personer

När lagen möttes i premiären förlorade Vimmerby med 1–3 och Ericsson har en god känsla. 

– Vi var med i den matchen och känner oss som ett betydligt bättre lag i dag jämfört med vad vi var då. Det kan gå hur som helst och jag hoppas att vi får till en bra insats. Det kommer krävas att vi maxpresterar för att ta poäng, säger Ericsson. 

I och med att alla deltagande Bullerby Cup-lag har fri entré till matchen hoppas VIF på en fin publiksiffra på Skobes Arena. 

– Vi hoppas på att det kommer över 1 000 personer. Vi har delat ut och satt upp matchaffischer på skolorna och nere på Ceos, säger Ericsson. 

Fakta

Vimmerbys startelva: Sofie Johansson – Nathalie Milton, Malin Blidfors, Malin Söderlund, Matilda Strömdahl – Greta Koponen, Alicia Strand, Anna Karlsson, Hanna Ericsson, Malin Engström – Nathalie Johansson.

På bänken sitter Kicki Rödin, Emilia Rosenqvist, Kajsa Gunnarsson, Kujtese Rexha och Andrea Lundgren.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt