Annons:

Gamle kompisen fick stipendiet:

Håkan Carlsson var förstås rörd när han tog emot stipendiet. Foto: Ossian Mathiasson

Gamle kompisen fick stipendiet: "Saknar honom jättemycket"

För två år sedan delades det första stipendiet ut till förre VIF-spelaren och mångårige ledaren Nicklas "Läskis" Johanssons minne. I dag fick Håkan Carlsson det tredje.
– Det betyder jättemycket. Vi var bästa kompisar, säger Håkan Carlsson.

Annons:

Stipendiet, som delas ut årligen i samband med Bullerby Cup sedan 2016, delas ut av Nicklas Johanssons tvillingbror Michael Sjöström. 

I samband med Vimmerby IF:s möte med IFK Norrköping på lördagskvällen fick en chockad Håkan Carlsson ta emot utmärkelsen. 

– Jag hade inte en tanke på det här, det känns jättestort och lite overkligt. Vi var ju alltid bästa kompisar, spelade fotboll ihop och även innebandy efter att vi hade lagt av. Vi har alltid haft en bra kontakt, säger Håkan Carlsson. 

Att ta emot stipendiet framkallade förstås känslor hos honom. 

– Det är jättekul, men mycket känslor. Jag tänker på "Pygge" förstås i en sådan här stund.

Hur minns du honom?

– Han var världens snällaste grabb, alltid positiv och glad. Han var aldrig ledsen, utan man hade alltid roligt med honom. Jag saknar honom jättemycket.

"Började snacka om honom"

Nyligen var han och sju andra gamla fotbollsgrabbar och spelade golf. 

– Det blev att vi började snacka om honom och jag vet hur mycket han hade tyckt om att vara med där. Han var en kanonkille. 

Varför tror du att du får det här stipendiet?

– Jag vet faktiskt inte, ingen aning. Jag är ju väldigt engagerad och tycker att det är roligt. Jag trivs ju med barnen, det känns som att jag är i deras ålder ibland. Vi tar allt på lek och har väldigt skoj tillsammans.

Till "Läskis" minne skapades en minnesfond som varje år premierar en ledare eller spelare inom föreningen, som gjort stora insatser för sina medspelare eller spelare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt