Stark insats av VIF – tog poäng av tabelltvåan

En mycket stark insats av VIF ordnade en poäng mot tabelltvåan IFK Norrköping. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF tog en mycket meriterande poäng i den sena kvällsmatchen mot tabelltvåan IFK Norrköping. VIF gjorde en mycket stark insats – och kunde mycket väl fått med sig tre poäng.
Matchen slutade 2-2.

Nathalie Milton jobbade in 1-0 i inledningen av den andra halveken efter en tilltrasslad situation. VIF hade då stått för en fin första halvlek och ledningen var inte orättvis.

Men IFK Norrköping visade på bara några minuter varför laget är ett av seriens två överlägset bästa lag. De vitklädda gästerna vände till 2-1 och då talade väl inte mycket för någon hemmapoäng.

VIF tog sig dock tillbaka in i matchen och efter att Nathalie Johansson blivit nedriven med drygt tio minuter kvar kunde hon själv trycka dit kvitteringen från straffpunkten.

IFK Norrköping fick i den 88:e minuten ett jätteläge att avgöra matchen. Skottet tog i stolpen och studsade ut.

Vimmerby hade sedan två kanonlägen att avgöra det här mötet. Två inläggsfrisparkar var också nära att resultera i ett 3-2-mål, men den välspelade drabbningen slutade 2-2. I den tionde tilläggsminuten fick VIF en hörna, men hann inte ens att slå den förrän domaren blåste av matchen.