Annons:

Tuna vann Södrapokalen efter straffar – fick mål felaktigt bortdömt

Magnus Pettersson förde finalen i Södrapokalen till straffar och var en av målskyttarna i straffläggningen när Tuna vann den. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna vann Södrapokalen efter straffar – fick mål felaktigt bortdömt

IFK Tuna hade en tung vårsäsong i division 4. På lördagen fick laget jubla när de tog hem Södrapokalen efter ett straffavgörande mot IF Ariel.
– Vi åkte dit för att vinna och det var kul att vi lyckades med det, säger Peter Hellenstierna, tränare i IFK Tuna.

Annons:

Tuna tog sig till final via en uddamålsseger mot division 6-laget Krokstorp och faktum är att Tuna fick en drömstart då Jonatan Carlson gjorde mål på avspark. Det målet dömdes dock bort då domaren ansåg att bollen inte gick in i mål och pekade på inspark

– ”Jonte” sköt en hög boll som gick över målvakten, träffade hjulet in i målet och gick rakt ut. Alla såg att bollen var inne men domaren tyckte att bollen gick över målet och ut och dömde inspark. Det var helt ofattbart, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Fick straff på övertid

De vann ändå med 2–1 efter mål av just Jonatan Carlson och André Frodig och i finalen fick de möta IF Ariel, som besegrade arrangörsföreningen IK Tuna Södra med uddamålet i sin semifinal. 

Här fick Tuna återigen en bra start när Jonatan Carlson gjorde 1–0. Ariel vände sedan på matchen och ledde med 2–1 fram till femte övertidsminuten. 

Då fick Tuna en straff som Magnus Pettersson förvaltade på bästa möjliga sätt. 

– Vi hade faktiskt bud på två-tre straffar och fick den sista när de sparkade ner Myrén (Mattias) i straffområdet. Då hade vi spelat fem övertidsminuter och det stämmer med övertiden då en av deras spelare gick sönder tidigare i matchen, säger han. 

Räddade två straffar

I straffläggningen räddade Tunas målvakt Tobias Thuresson två straffar samtidigt som Magnus Pettersson, Mattias Myrén, Johan Carlsson och Joel Svensson var säkra från straffpunkten. 

– Det är starkt av ”Tobbe” (Tobias Thuresson) att ta två straffar, det gjorde han bra. Vi hade med oss flera yngre spelare och det var kul för dem att få vinna. Vi spelade en skaplig fotboll bitvis och det är okej om man vinner, säger han. 

Flera Tuna-spelare var framträdande, bland annat Tobias Thuresson, Magnus Pettersson, Johan Carlsson och Tobias Ekström.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt