Annons:

  • Tre flickdomare i årets cup: ”Måste sätta oss mer i respekt”

    Wilma Edman, Jenna Staaf och Linnea Lang har tillsammans dömt över 40 Bullerby Cup-matcher under fyra dagar. Foto: Ossian Mathiasson

  • Tre flickdomare i årets cup: ”Måste sätta oss mer i respekt”

    Linnea Lang tycker att det har gått bra att döma Bullerby Cup.

  • Tre flickdomare i årets cup: ”Måste sätta oss mer i respekt”

    Bo Ek, domaransvarig under Bullerby Cup, är nöjd med hur domarna har skött sig. De har bara haft två incidenter med ledare som varit på en domare efter matcher.

Tre flickdomare i årets cup: ”Måste sätta oss mer i respekt”

39 domare har skipat rättvisa under de fyra speldagarna på Bullerby Cup. Jenna Staaf, Linnea Lang och Wilma Edman var de tre flickdomarna.
– Det är en lättdömd cupp så det har gått bra, säger Linnea Lang.

Annons:

Årets upplaga av Bullerby Cup, den 42:a i ordningen, är avklarad. Spelare, ledare och funktionärer har lämnat Ceosvallen efter fyra fotbollsintensiva dagar. 

Precis som i fjol har det inte räknats ihop några tabeller och inte utsetts några slutsegrare i varje ålderskategori och Vimmerby IF har inte heller presenterat några resultat. 

Hundratals matcher har spelats på de 18 planerna i Vimmerby och 39 domare har sett till att killarna och tjejerna hållit sig till regelboken.

"Måste kliva in"

I år var det tre flickdomare som kom till Vimmerby för att döma – Jenna Staaf från Vikingstad och Linnea Lang och Wilma Edman från Kalmar. 

– I och med att det inte är någon resultatcup längre så blir det inte så hetsigt. Det är bara vanliga matcher som spelas, säger Wilma Edman, som dömer Bullerby Cup för andra året i rad. 

Linnea Lang fyller i: 

– Det är en lättdömd cup så det har gått bra. Det var bara i vissa matcher som det blev hetsigt och då har det mest varit en ledare som varit upprörd, säger Linnea Lang.

Hur tycker du att ni har blivit bemötta i er roll som domare?

– Det har funnits vissa spelare som lagt märke till att man är tjej och försökt övertala mig. Jag tror inte att det skulle vara så om det hade varit en manlig domare. Jag tycker ändå att vi har varit ganska hårdhänta i bedömningen, säger Lang. 

Wilma Edman: 

– Vi måste nog kliva in och sätta oss mer i respekt än vad manliga domare måste. Det gäller att visa att man inte viker ner sig, då går det bra.

Dömt 41 matcher

Wilma och Linnea har dömt 13 respektive 16 matcher och kommer gärna tillbaka nästa år igen. 

– Ja, jättegärna. Det var kul. Jag själv har spelat cupen och när jag hörde att Wilma var här i fjol så skickade jag ett mejl till dem (VIF) och frågade om jag fick komma och döma. På den vägen är det, säger Linnea Lang. 

Jenna Staaf har dömt ungdomsfotboll i Vikingstad SK under en tid och när hennes lillebror skulle spela Bullerby Cup med Vikingstads P10-lag ville hon döma cupen. 

– Jag har dömt tolv matcher och det är roligare att döma en cup än seriematcher. Det blir mer allvar och man märker på spelarna att de är mer på varandra, säger Jenna Staaf, som själv har spelat Bullerby Cup vid två tillfällen. 

Två incidenter från fyra dagar

Bo Ek, ansvarig för domarna under cupen, var mycket nöjd med de tre tjejernas insats.

– De har varit mycket bra. Wilma har varit med som domare under lite längre tid och jag tycker att hon ska satsa på att bli distriktsdomare, säger Bo Ek. 

500 matcher har spelats och enligt Bo Ek har det haft endast två incidenter med ledare på fyra dagar. 

– I båda fallen har det varit ledare som varit på domare efter matcherna. I övrigt har det varit lugnt, säger han och lägger till:

– Från vår horisont så tycker jag att det har funkat mycket bra. Trots värmen så har domarna sprungit lika mycket i dag som i torsdags, det är jag imponerad av. Domarna trivs bra tillsammans och det är mycket tjatter i omklädningsrummet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt