Annons:

FÖRLUST FÖR VIF – TVÅ RÖDA KORT OCH TVÅ STRAFFAR

David Lindgren var besviken efter dagens förlust mot Tord. Foto: Jakob Karlsson

FÖRLUST FÖR VIF – TVÅ RÖDA KORT OCH TVÅ STRAFFAR

Vimmerby IF föll en mycket händelserik match borta mot Tord. Matchen var högdramatisk – och innehöll både två utvisningar och två straffar. Tord förvaltade sin och vann med 2–1 (1–1).
– Långa perioder gör vi det riktigt bra, säger tränaren David Lindgren.

Annons:

I stora delar av matchen var Vimmerby spelmässigt överlägset toppkonkurrenten Tord. VIF inledde på bästa sätt och tog ledningen tidigt efter ett fint anfall. Niklas Gunnarsson blev målskytt.

– Vi inledde matchen väldigt bra och hade många fina målchanser. Efter 1–0  fortsätter vi spela bra och har många chanser.

Tord satsade allt på att sätta många bollar i djupet bakom Vimmerbys backlinje.

– Det önskar jag att vi hade kunnat hantera bättre. De fick en del lägen utan att behöva anstränga sig så mycket.

Kvitteringen kom på en djupledsboll före paus.

 Straffen gick i stolpen

I andra halvlek hände sedan det mesta. Spelmässigt fortsatte Vimmerby att dominera och rada upp chanser. När Tord drog på sig ett rött kort talade i stort sett allt för VIF-seger.

När domaren pekade på straffpunkten ökade sannolikheten ytterligare – men Rickard Thuresson fick se sin straff gå stolpe ut.

Därefter vände matchen. Ted Åström Åberg drog på sig ett rött kort efter att Vimmerby fått en frispark. Åström Åberg knuffade till en motståndare.

– Jag såg inte ens vad som hände, med Ted säger att han har gjort en knuff och att det var fel, men alla på planen var överens om att det var en kompensation efter att de fått en utvisad och att det måste krävas mer för att få ett rött kort.

 "Otroligt surt"

Med tio spelare mot tio var det Vimmerby som höll i taktpinnen – men det skulle bli ytterligare en straff i matchen och den fick Tord. Nic Rydholm ansåg att han var först på bollen – domaren pekade på straffpunkten och Tord gjorde 2–1.

– Efter det har vi några bollar som är på väg att rinna in och det känns otroligt surt och orättvist att förlora när vi presterat så bra fotboll. Långa perioder gör vi det riktigt bra. Vi bygger upp spelet och kommer till fina målchanser.

Vad betyder resultatet för toppstriden?  

– Halva serien är kvar och jag hade varit mer orolig om vi inte hade fått igång vårt spel. Nu är det tillfälligheter som gör det och en del faktorer som vi inte kan påverka bidrar. Jag tycker att vi vann matchen ute på planen.

Många lirare i VIF imponerade, men bäst var Simon Larsson, Karl-Viktor Söderquist och Abdul Mojed Majeb.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt