Annons:

Inför matchen:

Nathalie Milton finns förstås med från start i VIF:s match på lördagen.

Inför matchen: "Kommer vi upp i samma nivå så vinner vi"

Vimmerby IF inledde höstsäsongen med att spela 2-2 mot IFK Norrköping. En mycket imponerande insats – som laget vill bygga vidare på.
– Vi känner väl att om vi kommer upp i samma nivå så vinner, säger tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Vimmerby IF har chansen att befästa sin position strax bakom toppduon Jitex och Norrköping. Tabellfyra Bergdalens IK väntar på hemmaplan i afton. 

– Mycket toppmatcher nu. Vi känner i truppen att om vi kan komma upp i samma nivå som mot Norrköping, så har vi alla chanser. Då gjorde vi en riktigt bra match, säger Håkan Ericsson.

Han var förstås mycket nöjd med insatsen senast.

– Vi hänger med riktigt bra både offensivt och defensivt och vann lika mycket närkamper. Kommer vi upp i samma nivå i den här matchen är det en seger. 

Engström saknas

Han beskriver Bergdalens IK som ett mer komplett lag än IFK Norrköping. Bortamötet vann VIF med 1-0, vilket för övrigt var lagets första seger.

– Det är mer en maskin vi möter. De har en duktig kedjespelare och en duktig yttermittfältare, men är ganska kompletta och har ingen fixstjärna som Norrköping. Vi förväntar oss en lika tuff match som när vi vann mot dem borta. Vi har utvecklats en del sedan dess och är väldigt starka hemma. Där har vi riktigt bra självförtroende.

Malin Engström saknas efter smällen senast.

– Någon annan får kliva fram i stället. Vi har en bred trupp.

VIF:s startelva: Sofie Johansson – Nathalie Milton, Malin Söderlund, Malin Blidfors, Matilda Strömdahl – Emilia Rosenqvist, Alicia Strand, Anna Karlsson, Greta Koponen – Hanna Ericsson, Nathalie Johansson.

Avbytare: Kajsa Gunnarsson, Andrea Lundgren, Julia Rosin och Kicki Rödin.

 

greta och emilia r yttermitt. ananrs samma uppställning. finns på hemsidan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt