Vimmerby IF ble Smålandsmästare på hemmaplan. Foto: Linus Johansson

Nathalie Johansson har precis gjort 2-1 i den avgörande matchen mot Madesjö.

Malin Engström får en blomma av Håkan Danielsson, ordförande i Smålands Fotbollsförbund.

Glada VIF-spelare efter segern.

Håkan Ericsson får en klapp på huvudet av brorsan Budo Ericsson efter att ha fört VIF till seger i Smålandsfinalen i futsal.

Smålandsmästare är vi allihopa

Ett obesegrat Vimmerby IF kunde på söndagskvällen fira att man är Smålands bästa futsal-lag. Efter 2-1 mot Madesjö i den sista matchen stod det klart att VIF är Smålandsmästare samt även vidare i SM. – Vi har varit nära några gånger tidigare. Det här känns väldigt roligt, säger Nathalie Johansson, som blev hjälte med två mål i den sista matchen.

Inför den sista matchen i Smålandsfinalen i futsal, som spelades i Vimmerby på söndagen, var allt upplagt för Vimmerby IF. Detta efter att FC Oscarshamn överraskat genom att slå Färjestaden i den näst sista matchen. Därför räckte det med en poäng för Vimmerby i turneringens sista match mot Madesjö för att säkra både Smålandstiteln och vidare SM-spel.

”100 hjärtinfarkter”

Och visst klarade VIF av det. Redan efter sex minuter kom 1-0 genom Nathalie Johansson, som blev framspelad av Hanna Ericsson. När Madesjö kvitterade till 1-1 när det återstod sex minuter blev det dock nervöst på sina håll.

– Under en sådan här match hinner man ju få 100 hjärtinfarkter. Madesjö är ett duktigt lag, men vi jobbade stenhårt i defensiven. Och när det dessutom stämmer i offensiven är vi livsfarliga, konstaterar Nathalie Johansson.

Långt utkast gav 2-1

Det dröjde dessutom bara två minuter efter Madesjös kvittering innan Vimmerby på nytt tog ledningen. Ett långt utkast från målvakten Kristina Rödin hittade fram till Nathalie Johansson, som fri med målvakten inte gjorde något misstag. 2-1 stod sig matchen ut och Vimmerby-spelarna kan numera titulera sig Smålandsmästare.

För mångårige tränaren Håkan Ericsson var det lite extra känslosamt, då det var något av hans avskedsföreställning. Han kommer nu att slussa över huvudansvaret till nye tränaren Daniel Ohlsson.

– Under min tid har vi blivit Smålandsmästare vid två tillfällen. Jag var också tränare när vi vann SM-guld med F17, säger Håkan Ericsson.

Duo stack ut

VIF-tränaren säger sig inte ha känt någon större oro i samband med Madesjös kvitteringsmål.

– Vi missade i ett uppspel, det var ett onödigt mål att släppa in. Men jag blev inte speciellt orolig, vi visste ju att det skulle räcka med oavgjort. Och jag var ganska säker på att vi skulle göra ett mål till, säger Håkan Ericsson.

VIF gick runt på 15 spelare under dagen och bevisade att man har både bredd och spets i laget. Samtliga ska förstås ha beröm, men Nathalie Johansson och Hanna Ericsson lyfts fram lite extra för sina insatser.

Den 23:e januari går SM i futsal vidare med regionslutspel. Även den gången är det Vimmerby som är spelplats.