Annons:

NY FÖRLUST FÖR VIF – MYRESJÖ AVGJORDE MED FEM KVAR

Rickard Thuresson gjorde Vimmerbys mål på straff. Foto: Ossian Mathiasson

NY FÖRLUST FÖR VIF – MYRESJÖ AVGJORDE MED FEM KVAR

Vimmerby IF har fått sämsta tänkbara start på höstsäsongen – och tappade serieledningen efter dagens förlust mot Myresjö/Vetlanda.
– Det märks att de slåss för sin existens, säger David Lindgren.

Annons:

Vimmerby har sannerligen inte fått önskad inledning på höstsäsongen. I båda förlustmatcherna har David Lindgrens lag varit spelförande och skapat klart flest chanser. Likväl har båda slutat med 2–1-förluster. I dag tappade VIF onödiga poäng i toppstriden sedan Myresjö/Vetlanda avgjort i matchens slutskede.

– Det är surt. Jag var jäkligt sugen på att studsa tillbaka och göra en bra prestation över 90 minuter. Förra matchen spelade vi riktigt bra från början, men här blev de trötta och vi tog över mer och mer. Vi har ett ledningsmål i luften hela tiden känns det som, men istället åker vi på en omställning med fem kvar. 

 "Lite hetare"

Vimmerbys inledning var inget vidare och bottenlaget Myresjö/Vetlanda spelade desperat.

–  Vi börjar lite trevande i första halvlek och det märks att de slåss för sin existens. De är lite hetare och det tar ett tag innan vi äter oss in i det. Under den perioden skapar vi ändå klara målchanser, men får inte in bollen.

Myresjö/Vetlanda tog ledningen, men Rickard Thuresson kvitterade på straff. 1–1 var ställningen i paus.

I andra trummade Vimmerby på och tog över mer och mer. Flera lägen skapades – men VIF är inte tillräckligt effektivt för tillfället.

– Vi har väl åtminstone fyra bra målchanser som vi bör kunna sätta dit. Risken är att det ska komma ett åt andra hållet och det gör det i båda halvlekarna. Omställningen är väl vad de har i andra halvlek.

"Tycker att vi är ett bättre fotbollslag"

Segermålet kom med blott fem minuter kvar.

– Förutom första halvtimmen tycker jag ändå att vi höjer det och har ganska bra nivå på det. Sedan är det surt när det inte ger resultat, jag tycker att vi är ett bättre fotbollslag.

Hur ser du på toppstriden?

– Den är intakt. Leder man serien och åker på en förlust så är man fortsatt med. Men det är inte det viktiga för oss, utan det handlar om att prestera en fotboll som är vägvinnande.

I och med förlusten ligger Vimmerby nu trea i tabellen, en poäng efter Smedby AIS i topp. David Lindgren ansåg att samtliga spelare kan bättre.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt