Annons:

Ericsson: ”Gör ont att heta Nathalie Johansson”

Vimmerbys anfallsstjärna Nathalie Johansson åkte på flera tuffa tacklingar i dag. Foto: Jakob Karlsson

Ericsson: ”Gör ont att heta Nathalie Johansson”

Efter 0–2 i toppmötet mot Bergdalens IK har Vimmerby nu tre raka matcher utan seger. Dessutom gjorde två av lagets startspelare sina sista matcher i klubben i dag.
– Det blir jättetufft att fylla de luckorna och ta poäng, säger Håkan Ericsson.

Annons:

Efter den tunga inledningen mot Bergdalens IK lyckades Vimmerby aldrig repa sig. Bergdalen gjorde 1–0 på hörna efter två minuter och 2–0 på en frispark från 35 meter.

– Frisparken är ett typiskt damfotbollsmål, där målvakterna har svårt för höjdbollar. Det händer titt som tätt. Hörnan tycker jag är för billig, där kan vi agera bättre och vara mycket aggressivare. Det är inte helt oväntat att vi får den inledningen när vi möter topplagen. Vi måste ha lite oflyt vissa matcher. I våras hade vi medflyt i alla matcher och det kan vi inte ha, säger Håkan Ericsson. 

 "Riktigt tuffa kapningar"

En slutsats från dagens match är att motståndarna sätter ett mycket stort fokus på att försöka stoppa Nathalie Johansson. VIF:s ess fick flera tuffa tacklingar emot sig i dag.

– Det var några riktigt tuffa kapningar och det gör ont att heta Nathalie Johansson. Hon drar på sig mycket uppmärksamhet och vi måste hitta ett sätt att utnyttja det. I dag har vi kanske 20 skott, men inte så många jättefarliga chanser. Det är något vi får jobba med, säger Ericsson som var nöjd med arbetsinsatsen:

– Vi försöker hela vägen, även sista fem minuterna, men det är en match där det inte studsar med oss. Vi kom fel på returerna och hade en frispark i ribban, men jag är nöjd med att tjejerna ger det chansen hela vägen.

 "Luckor att fylla"

I Vimmerby gjorde Emilia Rosenkvist och Greta Koponen sina sista framträdanden för klubben.

– Det är inget oväntat, men det blir luckor att fylla. Vi vet inte heller hur mycket Sara Green kan vara med och det blir jättetufft att fylla de luckorna och ta poäng i höst, men andra spelare får kliva fram.

Letar ni förstärkningar?

– Nej, vi får jobba hårdare med det vi har.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt