Annons:

Hoppfullt i VIF trots dubbla förluster – Kharma redo för spel igen

Abdulrhman Kharma är redo för spel igen. Foto: Ossian Mathiasson

Hoppfullt i VIF trots dubbla förluster – Kharma redo för spel igen

Två raka förluster har gjort att Vimmerby IF tappat serieledningen i division tre. Nu är laget i stort behov av tre poäng i lördagens hemmamatch mot Högsby.
– Vi vet att de har några individuellt skickliga spelare och har full respekt för Högsby, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Dubbla 2-1-förluster mot Tord och Myresjö/Vetlanda har gjort att Vimmerby IF tappat serieledningen i division tre. VIF är nu trea i tabellen, men har bara en poäng upp till serieledande Smedby AIS.

– Det har varit två tunga förluster. Vi är så klart partiska, men från sidan känner vi att resultaten inte har speglat matchbilden. Det blir tyngre när man känner att man är värd mer, men det känns också bra att vi har gjort det bra stora delar av matcherna och att vi har skapat chanser. Så samtidigt som det varit tungt har det också gett hopp om att det finns där. Nu är det upp till oss att bli mer kliniska i våra avslut, att utnyttja vårt spelövertag och att stänga matcher, säger David Lindgren.

Match med derbykaraktär

I bortamatchen mot Högsby fick Vimmerby med sig en poäng efter att ha hämtat upp ett 3-1-underläge.

– Det var en match där det blev väldigt mycket derbykaraktär med mycket kamp. Båda lagen slog mycket långa bollar på en svårspelad plan, minns VIF-tränaren.

Hur går tankarna inför lördagens match?

– Vi mötte dem under försäsongen och tidigt i våras och vet att de har några individuellt skickliga spelare. Vi har full respekt för Högsby. Samtidigt vet vi att om vi har fokus på vårt eget fullt ut och sätter våra chanser så har vi en god chans att vinna.

Kharma tillbaka

Jämfört med matchen senast kommer VIF till matchen mot Högsby med en i stort sett identisk trupp. Skillnaden är att Abdulrhman Kharma återkommer efter skada.

– Vi hade förhoppningar om att han skulle kunna vara med senast, men då var han inte tillräckligt bra i ljumsken. Nu tränade han för fullt i torsdags och är aktuell för spel. Vi får se om vi väljer att starta med honom eller om det blir aktuellt med ett inhopp.

Som vi har berättat tidigare missar Ted Åström Åberg även den här matchen på grund av en avstängning.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt