Annons:

Flera spelare osäkra på spel – VIF avvaktar med att spika truppen

Håkan Ericsson har en del att fundera på inför morgondagens match mot Onsala.

Flera spelare osäkra på spel – VIF avvaktar med att spika truppen

Strax innan klockan 07 i morgon sätter sig Vimmerby IF:s damlag i bussen för färd till bortamatchen mot Onsala. Men truppen är långt ifrån spikad.
– Truppen är inte klar, vi får avvakta till sent i kväll, säger tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Vimmerby IF har en tuff start på höstsäsongen med tre matcher mot lag som är topp fem i serien. De två första har slutat med totalt en poäng.

– Vi visste att vi hade tre tuffa inledningsmatcher och är ändå rätt nöjda med en poäng så här långt. Vi gjorde en kanonmatch mot Norrköping och fick med oss poäng från den. Matchen mot Bergdalen senast var däremot ingen höjdarmatch från vår sida. Vi måste steppa upp mot Onsala och om det sen räcker till poäng får vi se. Men det är rätt tajt i tabellen så det vore skönt med en trea, säger Håkan Ericsson.

Tror på målsnål match

Vimmerby är i skrivande stund fyra i tabellen, tre poäng före Onsala.

– Onsala är ganska målglada både framåt och bakåt så det borde kunna bli en öppen match. Men jag har snarare en känsla att det kan bli tajt och att det bara blir ett mål i matchen.

I förra omgången förlorade Onsala med hela 7-1 borta mot Mariestad.

– Vad jag förstod saknade de en del spelare och jag tror att det var en tillfällighet att de fick stryk med 7-1. Jag ser Onsala som ett bra och kompakt lag som är svåra att möta, säger Håkan Ericsson.

Flera osäkra kort

När det gäller matchtruppen så är varken den eller startelvan klar.

– När det gäller truppen får vi avvakta till sent i kväll och startelvan får vi spika i bussen i morgon. Det är lite sjukdomar och någon som inte vet om den kommer loss från jobbet än. Ser jag till träningarna i veckan så har de av olika anledningar haft sämre närvaro än tidigare.

Greta Koponen och Emilia Rosenqvist gjorde som bekant sina sista matcher i VIF-dressen förra helgen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt