Annons:

VIF-tränarens kritik: ”Så frustrerad har jag nog aldrig varit tidigare”

Mohammad Jafr gjorde Vimmerbys första mål i matchen mot Högsby. Foto: Linus Johansson

VIF-tränarens kritik: ”Så frustrerad har jag nog aldrig varit tidigare”

Vimmerby IF:s insats i en stor del av den första halvleken var bedrövlig. Tränaren David Lindgren var allt annat än nöjd i halvtid.
– Så frustrerad som jag var under sista halvtimmen i första halvlek har jag nog aldrig varit tidigare. Sen ska killarna ha all heder över hur de gick in och förändrade det i andra halvlek, säger Lindgren efter VIF:s 3-2-seger.

Annons:

Hemmalaget började matchen på ett förtroendeingivande sätt och tog också ledningen efter mål av Mohammad Jafr efter en dryg kvart. Sedan tappade VIF allt, verkligen allt.

– Efter vårt ledningsmål var det fruktansvärt dåligt. Det var otroligt frustrerande att stå på sidan och se att det var så viljelöst som det var efter 1-0. Vi verkade förvänta oss att någon annan skulle ta jobbet. Så frustrerad som jag var under sista halvtimmen i första halvlek har jag nog aldrig varit tidigare, säger David Lindgren.

Vad var det som hände?

– Vi var inte där. Vi trodde att vi kunde spela fotboll stillastående och gick in och petade med tånaglar istället för att kliva in med kroppen. Det var riktigt irriterande.

Plockade fram vilja och ny energi

Det fanns förstås en hel del att diskutera i halvtid vid underläge med 2-1.

– Det är kanske första gången som jag har varit lite frustrerad och visat det. Det handlade mer om vad vi vill och vad vi har för ambition med vår fotboll. Är vi ute efter att hålla nere siffrorna mot sådana här lag eller kan vi kräva mer?

Vimmerby höjde sig sedan rejält i den andra halvleken och till slut kom både kvittering och segermål. Det dröjde dock till matchminut 89 innan 2-2 satt bakom Högsbys målvakt.

– Vi plockade fram vilja, lite inställning och fick in lite ny energi. Spelarna som kom in gjorde det jättebra. Det är skönt att ha en lika stark bänk som startelva i såna här matcher. Killarna ska ha all heder över hur de gick in och förändrade det i andra halvlek

”Viktigt för moralen”

Matchavgörande blev ett byte runt den 60:e minuten. VIF-ledningen satte in Adam Kisitu och han tackade för förtroendet genom att göra både 2-1 och 3-2.

Var det ett solklart byte?

– Vi har väldigt många bra forwards och alla spelare är olika. En del har svårt att komma in och förändra matchbilder, medan Adam kanske blir lite lidande av att han är väldigt skicklig på att göra just det. I det här läget var det otroligt tacksamt att kunna skicka in honom, säger David Lindgren.

Hur viktig var den här segern?

– Mycket viktig. Det hade varit otroligt tungt med en förlust till. Det var också viktigt för moralen att kunna dra ett streck över den första halvleken och visa att vi vill mer än så.

Tre röda kort

Efter 3-2-målet uppstod kaosscener en bra bit från VIF:s firande med Mohammad Jafr inblandad. Det slutade med tre röda kort, för VIF:s del på nämnde Jafr samt Jonathan Fält-Öhr.

– Jag uppfattade inte riktigt vad som hände. Men som jag tolkade det firade Mohammad målet och blev nedknuffad och sen blev det lite rabalder.

Hur ser du på dina spelares agerande i situationen?

– Eftersom jag inte såg vad som hände är det svårt att uttala sig, men jag ska inte säga att jag aldrig någonsin har firat en seger och gjort det mot en motspelare. Det är väl sånt som händer, säger David Lindgren.

Vimmerbytränaren var nöjd med lagets insats i den andra halvleken, främst inhoppande Abdulrhman Kharma, Adam Kisitu, Jonathan Fält-Öhr och Oskar Bergman. Sett över hela matchen var Amel Komina hemmalagets bästa spelare.

– Han gjorde en riktigt bra match och visade att han kommer bli en tillgång. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt