Annons:

Högsby hade VIF på gaffeln – tappade sent:

Högsby tappade segern sent mot Vimmerby IF. Foto: Linus Johansson

Högsby hade VIF på gaffeln – tappade sent: "Helt sjukt surt"

Derbyt mellan Vimmerby IF och Högbsy IK hade det mesta med känslor, dramatik – och tumult efter VIF:s segermål.
– Tråkigt att det slutade så i en så fin match, säger Högsbytränaren Stefan Berkeby.

Annons:

Högsby IK kämpar på den nedre halvan av division 3-tabellen och var på väg att plocka en fin skalp mot Vimmerby IF på lördagseftermiddagen. 

Fram till den 88:e minuten ledde Högsby med 2–1 men de lyckades inte knyta ihop säcken då Vimmerbys Adam Kisitu frälste med två mål.

– Tyvärr blev det så. Det känns helt sjukt surt, jag gratulerar Vimmerby till segern, det gör jag verkligen. Jag tycker att vi gör en så jäkla bra match bortsett från de tio första minuterna i första halvlek. Vimmerby är duktiga på alla sätt och vis, säger Stefan Berkeby. 

Tredje matchen som huvudtränare

Under sommaruppehållet valde Thomas Kongstad, med ett förflutet som tränare i Västerviks FF, att lämna klubben och ersattes då av Stefan Berkeby, som gjorde sin tredje match som huvudtränare för Högsby i Vimmerby. 

Högsby kom till Vimmerby med två raka segrar i ryggen och han tycker att lagets form är god. 

– Det är tråkigt att det blir som det blir men vi får ta med oss matchen. Jag märker att vi har fått fart på gruppen, vi får köra vidare. Jag tror att vi kommer hänga kvar i trean, säger Berkeby.   

 "Då ska han ha rött"

Efter ViF:s segermål på tilläggstid blev det tumult när Högsbyspelaren Lucas Pettersson fick Mohammad Jafr på fall. Det resulterade i att de två spelarna, som tidigare fått varsitt gult kort, blev utvisade och inhopparen Jonathan Fält-Öhr fick rött kort direkt. 

– Det är något som händer där en av våra killar retar sig på han som blir liggande. Visst, han (Jafr) har rätt att visa glädje. Jag såg inte händelsen förrän deras spelare låg ner. Om vår spelare kastar omkull honom så är det inget snack, då ska han ha rött kort. Det är tråkigt att det blir så, säger han.  

Högsby har fyra poäng ner till Knäppingsborgs BK på negativ kvalplats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt