Annons:

”Thure” blev VIF:s hjälte i Boxholm – avgjorde sista kvarten

Rickard Thuresson spelade en avgörande roll när Vimmerby besegrade Boxholm. Foto: Linus Johansson

”Thure” blev VIF:s hjälte i Boxholm – avgjorde sista kvarten

Trots ett ganska rejält övertag tog det tid innan Vimmerby IF avgjorde bortamatchen mot Boxholm. Den som till slut fick ikläda sig hjälterollen var rutinerade Rickard Thuresson, som gjorde två mål under matchens sista 15 minuter.
– Det här var skönt och sett till spel och chanser var det en ganska klar och stabil seger, säger VIF-tränaren David Lindgren efter 3-1-triumfen.

Annons:

Vimmerby tog snabbt kommandot i matchen mot nästjumbon Boxholm.

– Vi började matchen bra, höll ett bra passningstempo och lät Boxholm försvara sig över stora ytor, säger David Lindgren.

Efter ungefär en kvart satte Adam Kisitu 1-0 till VIF med en frispark.

– Det var en riktigt fin frispark precis utanför straffområdet som böjde precis över muren, säger Lindgren.

Många var duktiga

VIF fortsatte att kontrollera matchen och äga mycket boll. Laget hade också lägen att utöka till 2-0, men 1-0 stod sig till halvtid.

– Inför den andra halvleken pratade vi om att fortsätta mala på och hålla passningstempot uppe. Vi skapade dessutom några riktigt heta chanser att sätta 2-0. Sen bommade vi öppet mål och i situationen efter fick de en frispark som touchade i muren och gick in i krysset till 1-1.

Då hade matchen pågått i 60 minuter. Gästerna hade efter målet ett fortsatt övertag och i den 75:e minuten gav det utdelning. Simon Sandholm blev nedriven och straffen satte Rickard Thuresson till 2-1. Tio minuter senare gjorde Thuresson dessutom 3-1.

– Han höll ifrån starkt där och satte den i bortre krysset, säger David Lindgren.

Många spelare var duktiga i Vimmerby. Markus Ahl, Oskar Bergman, Karl-Viktor Söderquist, Amel Komina och Rickard Thuresson var allra bäst.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt