Annons:

Gullringen fick kämpa för segern mot superjumbon

Rasmus Bexell nätade dubbelt för Gullringen i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen fick kämpa för segern mot superjumbon

Tre poäng skulle in på Gullringens konto mot dunderjumbon IFK Österbymo. Det hade de problem med. Två sena mål gjorde ändå att de löste uppgiften.
– Det är inte lätt när man möter ett gäng som inte vill bjuda upp till dans, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Under hösten har inte Gullringen skördat lika stora framgångar som de gjorde i division 4 i våras.

Inte heller i hemmamatchen mot IFK Österbymo, som spelades på Arena Ceos på grund av vattensjuk plan i Gullringen, bjöd Gullringsspelarna på ett spel som fick föreningens anhängare att jubla överdrivet mycket. 

– Nej, det är inte riktigt samma spel som i våras. Det är inte lätt man möter ett gäng som inte vill bjuda upp till dans. De spelar efter sina förutsättningar, såklart. Men de drog ner på tempot i varje läge och skickade långt, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson. 

Svag start på andra

I första halvlek var det ändå Gullringen som ägde spelet och chanserna. Rasmus Bexell tog emot Alexander Swartzs inkast, vände bort sin försvarare och rakade lätt in ledningsmålet efter 24 minuter. I situationen lämnade gästernas försvarsarbete en del övrigt att önska. 

– Jag tycker att vi ska punktera matchen med chanserna som vi har i första halvlek. Det gäller att ha precision och känsla och inte ta i så mycket, säger Ohlsson. 

Efter en stabil första halvlek inledde Gullringen mycket tveksamt i inledningen av andra halvlek – och det kostade också ett baklängesmål. 

Viktor Gustafsson, lagets bästa målskytt i Österbymo, gav sig ut på en imponerande soloraid och hittade in till Sebastian Furubrink som lyckades tråckla in kvitteringen via en hemmaspelare i minut 51.

– En 1–0-ledning är knapp och det målet får vi inte släppa in. Vi var passiva och när de gjorde sitt mål förstod vi helt plötsligt att det var allvar, säger han. 

"Kan inte vara mer rättvis

Österbymo var rädda om sin poäng, backade hem allt mer och höll stången ett bra tag. 

Till slut fick Gullringen hål på bortamuren när Rasmus Stahlin nickade in 2–1 i 77:e minuten och fem minuter senare satte Rasmus Bexell en straff till 3–1. 

– Vi skapade mängder av chanser innan 2–1 men vi var inte tillräckligt fokuserade. Tre poäng var det viktigaste. Det var egentligen inget snack. Segern är klockren, den kan inte vara mer rättvis, säger han. 

Hoppas på Aneby

I och med Gullringens seger är de bara två poäng bakom Tranås i toppstriden med en match mer spelad än serieledaren.

– Nu får vi hoppas att Aneby (trea i serien) gör sitt mot Tranås imorgon, säger han. 

Bäst i Gullringen i afton var Rasmus Bexell och Erik Lindblad. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt