Annons:

Lindgren efter en räddad poäng: ”Skapade tillräckligt många chanser”

Det blev en poäng för Simon Larssons och Adam Kisitus Vimmerby hemma mot Eneby. Foto: Linus Johansson

Lindgren efter en räddad poäng: ”Skapade tillräckligt många chanser”

En sen kvittering av André Nunes räddade Vimmerby IF från förlust i toppmatchen hemma mot Eneby. Efter matchen hade VIF-tränaren David Lindgren blandade känslor.
– Jag tycker att vi var det bättre laget. Men eftersom vi låg under i stort sett hela matchen var det ändå skönt att vi kunde få med oss en poäng, säger Lindgren efter 1-1-matchen.

Annons:

Redan fyra minuter in i matchen tog Eneby ledningen med 1-0 på en straff orsakad av VIF-målvakten Nic Rydholm.

– Nic säger att han satte fram foten där och då är det ju straff, konstaterar David Lindgren. 

”Skapade tillräckligt”

Vimmerby var sedan det bättre laget i den första halvleken. Trots övertaget hade VIF svårt att komma till riktigt bra målchanser. Ett par kvitteringslägen fanns, men Eneby behöll sin 1-0-ledning till halvtid.

David Lindgren var inte inne på samma linje.

– Jag tycker inte att man kan förvänta sig att vi ska skapa tio klara målchanser i varje halvlek. Vi mötte ett bra lag och då kan man inte tro att vi ska dominera fullständigt. Jag tycker att vi skapade tillräckligt många chanser för att kunna vinna den här matchen, säger VIF-tränaren.

Nunes sist på bollen

Hemmalaget såg länge ut att gå mot en tung förlust, men till slut kom kvitteringen. I den 87:e minuten var André Nunes sist på bollen efter en hörna och 1-1 var ett faktum.

– Det var skönt att vi fick in 1-1 till slut. Sen kände jag att vi ville ha mer än så och det hängde ytterligare ett mål i luften några gånger.

Så var det. Det absolut sista som hände i matchen var dessutom att bortalagets målvakt drog på sig ett rött kort och Vimmerby tilldömdes en indirekt frispark. Något mål blev det dock inte och de båda topplagen delade på poängen.

Är du nöjd med en poäng?

– Jag tycker att vi var bättre än Eneby och vi skapade fler målchanser. Men eftersom vi låg under i stort sett hela matchen var det ändå skönt att vi kunde få med oss en poäng.

Hoppas på en kombination

Det här var långt ifrån första gången som VIF plockade hem poäng sent i matcherna. Moralen i laget verkar hög och den fysiska statusen kanske också övertrumfar motståndarnas.

– Jag hoppas att det är en kombination av de bitarna, säger David Lindgren.

Vimmerby hade sina bästa spelare i Ted Åström Åberg och Niklas Gunnarsson.

– Ted gick in och vann oerhört mycket närkamper och nickdueller och det är förstås viktigt när man möter ett så fysiskt lag som Eneby.

Samtidigt vann serieledande Assyriska med 2-1 mot Boxholm, vilket innebär att Vimmerby nu har två poäng upp till förstaplatsen. Eneby är fortsatt fyra poäng bakom VIF.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt