Annons:

Omutligt SVIF stormar mot serieseger: ”Alla litar på varandra”

Södra Vi IF, med bland annat John Nilsson, Anton Brorsson och Filip Frejd, har gått urstarkt i division sex.

Omutligt SVIF stormar mot serieseger: ”Alla litar på varandra”

Södra Vi IF stormar mot serieseger och spel i division fem nästa år. Bakom framgången ligger ett ramstarkt försvarsspel. SVIF har bara släppt in fem mål på 14 matcher.
– Försvarsspelet och att alla litar på varandra har varit grunden, säger SVIF-målvakten John Nilsson.

Annons:

SVIF fick definitivt inte någon dröminledning på division sex med två raka 0-0-matcher. I den tredje matchen vände laget dessutom ett 2-0-underläge mot Hjorted/Totebo till seger med 3-2 under matchens fem sista minuter. Efter det har Södra Vi radat upp segrar. Laget har vunnit 11 av 14 matcher och inte förlorat en enda.

– Det har gått väldigt bra. Det är viktigt att vi plockar med oss det som vi gjort bra samtidigt som det också finns saker att förbättra. Vi får inte slå oss till ro utan måste ha fokus på nästa match hela tiden, säger John Nilsson.

”Gått över förväntan”

Med fyra matcher kvar att spela i division sex har Södra Vi IF ett jätteläge att kliva upp i division fem. SVIF är sex poäng före tvåan Överum och har dessutom en överlägsen målskillnad.

Är du förvånad över att det har gått så bra?

– Vi hade ju hoppats vara med och slåss där uppe och det är gött att vi är det. Men visst har det gått över förväntan.

Södra Vi har gjort överlägset flest mål i serien, 50 stycken. Men laget är också extremt svårforcerat defensivt och har bara släppt in fem mål 1 260 minuters spel.

– Vi har haft ett väldigt bra försvarsspel över hela banan och backlinjen har varit fruktansvärt bra. Och för mig som målvakt är det en enorm trygghet att ha en sådan spelare som ”Danne” Johansson framför mig.

Hyllar sammanhållningen

John Nilsson tror också att lagsammanhållningen har bidragit till succén.

– Vi har en bra lagkänsla där alla litar på varandra. Även när vi inte får spelet att fungera finns det ett flyt och det är skönt. Vi har en grundtrygghet som är viktig.

Södra Vi står med ena foten i division fem, men John Nilsson tänker inte ta ut något i förskott.

– Det är absolut inte klart. Vi tar en match i taget och tittar inte längre än så. Sen får vi se var det landar. Men det är klart att jag hoppas att den som har skrivit avslutningen på det här kapitlet har skrivit ett lyckligt slut.

”Säsongens svåraste”

Södra Vi har kvar att möta i tur och ordning Vimmerby IF Akademi, Gunnebo, Överum och B.O.IF. Närmast väntar VIF Akademi på bortaplan på söndag.

– På förhand känns det lite som säsongens svåraste bortamatch. Vi är inte vana vid att spela på konstgräs och de lär vara revanschsugna både efter sin senaste match och efter förlusten mot oss i våras. De är bra på att trilla boll och det kommer att bli jäkligt tufft, säger John Nilsson, som inte har bestämt sig för om det blir en fortsättning i SVIF nästa säsong.

– Jag har ingen aning om vad jag ska göra nästa säsong, men jag trivs väldigt bra i Södra Vi i alla fall.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt