Annons:

VIF-tränaren inför matchen:

Greta Koponen är med i VIF-truppen mot Velinge-Derome.

VIF-tränaren inför matchen: "Bestämmer nog det först på uppvärmningen"

Efter storförlusten mot IFK Värnamo är det viktiga poäng på spel för Vimmerby IF mot bottenlaget Valinge-Derome. Ett lag som slåss för sin existens.
– De ska vara jävligt bra för att slå oss, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Vimmerby IF har inte riktigt kommit upp i samma nivå som i våras under de inledande höstmatcherna. VIF-tränaren Håkan Ericsson tycker att laget varit något för bekväma.

– Vi måste sluta snacka och jobba mer tillsammans som i våras. I våras var känslan mycket av att varje duell var på liv och död. Den känslan tycker jag att vi börjar få tillbaka. Varje djupledsboll är viktig, vi ska löpa 100 procent, vi ska försöka vinna det där inkastet. Vi måste tillbaka till liv och död-känslan. Ska vi träna tre gånger i veckan, spela match och hänga kvar i division ett måste vi göra vårt bästa, säger Håkan Ericsson.

Samtidigt är Valinge-Derome en på papperet ganska lätt match. VIF föll dock mot laget i våras. 

– Det är ett lag som slåss för sin existens och det är aldrig lätt. De behöver varje poäng de kan få och jag tror det blir en tuff match. Det var mycket kamp i våras och de slog mycket långt. Vi har lovat att gå för segern till varandra och de ska vara jävligt bra för att slå oss.

Flera borta

Vimmerby brottas med en del problem i truppen inför matchen. Stina Kägo Bragsjö, Kujtese Rexha och Andrea Lundgren är alla på läger. Inte heller Sofie Johansson är med i truppen. Greta Koponen återfinns emellertid i VIF-laget som jagar tre poäng.

– Det är en del frånfällen, så vi får se hur vi formaterar laget. Vi bestämmer nog inte hur vi ställer upp laget förrän på uppvärmningen. Vi saknar vissa spelare, men det är bara att gilla läget.

Vinner VIF matchen kanske man kan börja släppa bottenträsket helt.

– Vår målsättning var att slippa titta nedåt i höst och det slipper vi antagligen då. Jag tycker att vi har tagit steg framåt för varje match, så det är bara att köra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt