Annons:

Kan nästan säkra kvalplatsen:

Daniel Ohlssons Gullringen kan nästan säkra kvalplatsen på lördagen.

Kan nästan säkra kvalplatsen: "Får hoppas det blir nerver"

Gullringens GoIF kan ta ett stort steg mot en säkrad kvalplats borta mot Ölmstad. Mittenlaget väntar för Gullringen i eftermiddag.
– Det primära målet är att skydda kvalplatsen, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Tabelltrean Mullsjö IF föll stort på fredagskvällen. Det öppnar upp för att Gullringen i stort sett ska kunna säkra kvalplatsen redan på lördagen. 

Vinner laget mot mittenlaget Ölmstads IS är Gullringen tio poäng före trean med fyra omgångar kvar att spela. 

– För oss är målet att vinna varje match. Det som talar till vår fördel är att vi är starka på bortaplan, men samtidigt är Ölmstad inget skräplag på något sätt. De vill mycket med sin fotboll och på Gullemon var de rätt bra första 20-25. Så länge de orkade höll de ihop sitt spel. Nu är det en mindre plan och det kommer påverka oss också, säger tränaren Daniel Ohlsson.

För Tranås väntar nästjumbon Ekhagens IF. Om serieettan skulle tappa poäng där kan det öppna upp sig för Gullringen.

– Det primära målet är skydda kvalplatsen. Efter det får vi hoppas att Tranås tappar poäng, det kan bli nerver. 

"20 man på träning"

Konkurrenssituationen i gruppen är god och Gullringen kommer med en stark trupp.

– Vi har haft bra drag på träningen och varit minst 20 man. Det är en tydlig signal, det är mycket glädje och mycket gemenskap. Det speglar resultaten och det hade varit stor skillnad om vi varit tio man i stället på träning. Nu är vi det dubbla. 

Rasmus Stahlin får chansen på topp igen – trots att Kevin Gaines är tillbaka. Gaines spelar, precis som han gjort de senaste matcherna, ytter i 3-5-2-uppställningen.

– Det handlar om sunt förnuft, han har producerat sex mål och en och annan straff. Hans ordinarie position är forward. Det är sedan min uppgift att fördela positionen. Kevin får jobba efter sina förutsättningar nu när han har varit skadad och Stahlin har gjort det bra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt