Annons:

Gullringen kan säkra kvalplatsen:

Daniel Ohlssons Gullringen gästas av Anneberg på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen kan säkra kvalplatsen: "Ett misslyckande om vi inte vinner"

Gullringen kan börja rikta in sig på kvalspel. Vid seger hemma mot Annebergs GIF är den helt säkrad.
– Det är ett misslyckande om vi inte vinner, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Gullringen har tio poäng ned till trean Mullsjö med fyra matcher kvar och förra veckans 4–1-seger mot Ölmstad gjorde att de säkrade kvalplatsen i praktiken. 

"Ska sätta vår prägel"

I kväll kommer Anneberg till Gullemon och en trepoängare gör att kvalplatsen finns i Gullringens händer. 

– Med största sannolikhet kommer vi komma tvåa i serien men det gäller att vi fortsätter att jobba på och hoppas att Tranås ska tappa poäng. Skulle de förlora en match kan det bli nervöst och vi är hack i häl på dem. Det är också viktigt att vi vinner mycket matcher och kan få två hemmamatcher i kvalet, säger Daniel Ohlsson. 

När Gullringen mötte Anneberg i våras vann gulsvart med 2–0.

– Då hade vi ett jättestort spelövertag medan de backade hem fullständigt. Vi har goda chanser att vinna och det är ett misslyckande om vi inte vinner. Vi ska sätta vår prägel på matchen direkt, det är vår hemmaplan och då ska vi visa vad vi går för, säger Ohlsson.

Bexell är varningsavstängd

Till fredagskvällens match mot Anneberg får Gullringen klara sig utan sin bäste målskytt Rasmus Bexell, som är varningsavstängd för andra gången denna säsong. Anton Palmérs medverkan är också högst osäker då han ska bli pappa inom kort. 

– Det kommer inte bli några större förändringar. Någon ska ta Bexells startplats och det öppnar även upp en bänkplats, säger han. 

Har det förts några diskussioner kring din framtid i Gullringen?

– Vi har haft en dialog men först och främst är det fokus på avslutningen av serien och förhoppningvis kvalspel. Jag är inte främmande för en fortsättning. Det vore fantastiskt om vi kunde komma tillbaka till division 3 med detta lag. Föreningen vill gå upp och spelartruppen tycker likadant, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt