Annons:

Derby med två lag i poängbehov – ”Det är hemligt den här gången”

IFK Tuna och Hultsfreds FK möts på Tunhamra under lördagen. Foto: Linus Johansson

Derby med två lag i poängbehov – ”Det är hemligt den här gången”

IFK Tuna jagar nytt kontrakt i division fyra. Hultsfreds FK är ute efter en kvalplats till division tre. På lördagen möts lagen på Tunhamra och förändringar är att vänta i både Tuna och Hultsfred.
– Det kommer att bli krig i 90 minuter. Laget som vill mest kommer att vinna, säger Tuna-tränaren Peter Hellenstierna.

Annons:

Fyra omgångar återstår av division fyra och varken Tuna eller Hultsfred är där de hade tänkt sig att vara i tabellen. Tuna ligger precis ovanför de nedre strecken med fem poäng till både kvalplats och nedflyttningsplats.

– Jag känner inte att vi har någon press på oss än. Tar vi tre poäng till borde det räcka och tar vi sex poäng till så kommer det vara helt klart, säger Peter Hellenstierna.

”Kniven mot strupen”

Hultsfred å sin sida har tappat hoppet om förstaplatsen och är nu tre poäng bakom Hossmo på den positiva kvalplatsen.

– Nu har vi kniven mot strupen. Det är vinna eller försvinna när det gäller kvalplatsen. Sen har vi Hossmo borta i nästa omgång så det blir också en måstematch, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Båda lagen går förstås in med ambitionen att plocka med sig tre poäng.

– Sen är de ett topplag och vi i botten så pressen ligger på Hultsfred. Men det går nog inte att dra några växlar av det utan det blir krig i 90 minuter, säger Peter Hellenstierna.

– Vi vet hur Tuna spelar och att de är duktiga i sitt omställningsspel. Vi har full respekt för dem, men åker dit med vetskapen om vad som krävs för att vinna, säger Jerker Einarsson.

Flera förändringar i Tuna

Jämfört med senast får Tuna tillbaka Jonatan Carlson, Oskar Eriksson och Magnus Pettersson. Dessutom är Rikard Svensson uttagen till en A-lagsmatch för första gången i år. Däremot saknas Christoffer Lätt, Marcus Johansson, Filip Gustavsson och Dennis Nilsson.

HFK-tränaren Jerker Einarsson vill inte säga något om vilket lag han tar med sig till Tunhamra.

– Det är hemligt den här gången, men det kanske krävs att vi flyttar runt lite i elvan, säger han.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt