VIF vann utan att glänsa – Gunnarsson tvåmålsskytt

Niklas Gunnarsson, i mitten, klappas om efter sitt andra mål mot Knäppingsborg. Foto: Jakob Karlsson

Vimmerby IF gjorde inte mycket mer än vad som krävdes för att ta tre poäng hemma mot Knäppingsborg BK. Bottenlaget besegrades med 5–1 (2–1) efter två mål av Niklas Gunnarsson.

Vimmerby hade en riktigt stark period på matchen – och det var den första kvarten. Då spelade laget med hög frenesi och skapade ett rejält tryck mot bortalaget. Rickard Thuresson var säker från elva meter och sköt 1–0 tidigt.

Då talade det mesta för en komfortabel VIF-seger – men Knäppingsborg höjde sig och kvitterade på en kontring. Bortalaget hade även en ribbträff och en straff – men då klev Gustav Johansson i målet fram och räddade.

Vimmerby fick inte spelet att stämma, men ett turligt mål från Niklas Gunnarsson före paus spred visst lugn i hemmalägret. Gunnarssons frispark från långt håll studsade in i mål via muren.

Vann rättvist

I andra hade Knäppingsborg en del heta chanser, men Johansson i VIF-målet imponerade. När bortalaget sedan drog på sig ett mycket onödigt rött kort var saken klar. Niklas Gunnarsson fyllde på med 3–1 medan Adam Kisitu och Simon Sandholm rundade av tillställningen med varsitt mål i matchens slutskede.

Vimmerby vann fullt rättvist och tog tre viktiga poäng i kampen om en division två-plats, men spelmässigt var det dock en relativt slätstruken match. Bäst i laget var tvåmålsskytten Niklas Gunnarsson och målvakten Gustav Johansson.