Annons:

Södra Vi firar seriesegern i kavaj: ”Känner mig glad och lättad”

Södra Vi IF kan fira avancemang till division fem. Foto: SVIF

Södra Vi firar seriesegern i kavaj: ”Känner mig glad och lättad”

Efter att Överum förlorat i dag är Södra Vi IF så gott som klart för serieseger i division sex. I SVIF har man redan tagit ut seriesegern och firar i kavaj.
– Det känns glasklart, säger spelaren Anton Brorsson.

Annons:

Södra Vi IF har gjort en mycket stark säsong i division sex och kan redan nu räkna in seriesegern. Efter att Överum förlorat med 2-0 mot Hjorted/Totebo i dag krävs nämligen följande för att SVIF ska missa seriesegern:

* Södra Vi måste förlora sina tre sista matcher.

* Överum måste vinna sina två sista matcher.

Som om inte det vore nog så har SVIF dessutom 33 plusmål på Överum. Det gör att Södra Vi-spelarna redan nu firar seriesegern.

– Jag känner mig glad och lättad över att det är klart. Vi har haft höga förväntningar på oss hela säsongen och de har inte blivit mindre då vi gått obesegrade än så länge. Däremot ska vi inte nöja oss med att ha vunnit serien, för mig är det viktigt att slutföra säsongens tre sista matcher på bästa sätt, säger Anton Brorsson.

”Alla vet sin plats och roll”

Om SVIF kommer att fira seriesegern gemensamt redan i dag återstår att se.

– Vi har träning vid klockan 17.00. Det ska bli kul att samlas och kunna glädjas tillsammans. Vad som händer efter träningen i kväll återstår att se.

Vilka är de stora anledningarna till att ni tar steget upp?

– Vi har bra lagsammanhållning och ett bra driv. Pecka (Peter Magnusson, tränare) har fått hela laget att gå åt samma håll och gjort klart redan på försäsongen att vi ska träna och se oss själva som ett lag i division fem. Bygget började redan förra säsongen när jag inte var med då man lyfte fram unga spelare och skapade en bra trupp som man sedan byggt vidare på. Alla spelare vet sin plats och roll i laget, säger Anton Brorsson.

Hur kommer det här laget att stå sig i division fem?

– Svårt att säga, men jag tror att vi åtminstone skulle klara en mittenplacering.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt