Annons:

Boston-spelarna slår tillbaka mot kritiken

Abdel Idjbara och Jens Lidesjö är två av spelarna i nystartade BK Boston. Foto: Linus Johansson

Boston-spelarna slår tillbaka mot kritiken

Nya fotbollsföreningen BK Boston har blivit både hyllad och kritiserad. Spelarna Jens Lidesjö och Abdel Idjbara ser bara fördelar. – Många spelare gör comeback i och med att BK Boston startar, säger de båda.

Annons:

Sedan det blev känt att ett kompisgäng skulle starta upp BK Boston har det framförts både positiv och negativ kritik. En del tycker att det är ett roligt projekt. En del tycker att det är helt onödigt med ett nytt fotbollslag i kommunen, då flera av de befintliga klubbarna har spelarbrist.

Många gör comeback

Jens Lidesjö och Abdel Idjbara är två av spelarna och de förstår inte den negativa kritiken.

– Jag kan förstå att man tycker att spelarna kunde ha varit i lagen som redan finns. Men man ska komma ihåg att hälften av spelarna i Boston inte har spelat fotboll på ett eller flera år. Så jag förstår inte de som tycker att vi förstör för den lokala fotbollen. Jag tycker precis tvärtom, då många spelare gör comeback tack vare att vi startar ett nytt lag. Annars hade de förmodligen inte spelat fotboll, säger Jens Lidesjö.

”Bra i division sex”

Att bilda en ny förening och starta ett lag är något som de har funderat på en längre tid.

– Tanken har funnits där i något år och för några veckor sedan blev det allvar av det. Det var en för rolig grej för att inte göra något av det, säger Jens Lidesjö.

Tanken var att BK Boston skulle spela i division sex kommande säsong, men så blir det med största sannolikhet inte.

– Vi var lite för sent ute så där har vi fått tänka om. Spelmässigt är jag annars övertygad om att vi skulle kunna hävda oss bra i division sex och vara ett topplag där, säger Abdel Idjbara.

Hur ser ni på framtiden för föreningen?

– Vi vill inte att det här ska vara något som kommer att försvinna om ett år eller så. Vi ska verkligen kämpa för att hålla igång det, säger Abdel Idjbara.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt