Annons:

Ingen oro i Gullringen trots spelartapp

Sedan säsongen 2015 tog slut har Gullringens GoIF värvat tolv nya spelare. Två av dem har redan lämnat klubben. – Det är mest synd om spelarna, som har viljan för en satsning, men inte får ihop det tidsmässigt, säger Patrik Wärnehall.

Annons:

Gullringen har tappat många spelare sedan degraderingen från division tre i höstas. Men klubben har också fyllt på med många unga, lokala spelare. Närmare bestämt har man presenterat tolv nyförvärv.

Tiden räcker inte till

Men redan har två nyförvärv valt att lämna GoIF. Först ut var Simon Henriksson, som är tillbaka i Djursdala SK. Nu står det också klart att Alexander Ekberg väljer att lämna och gå tillbaka till Frödinge/Brantestad. Anledningen i båda fallen är tidsbrist.

– Jag går i skola i Oskarshamn och slutar sent och det gör att jag missar träningar. Sen har jag ingen motivation att göra den satsningen i Gullringen just nu, säger Alexander Ekberg.

”Har talang”

Patrik Wärnehall tycker det är synd att Ekberg lämnar.

– Han har ett tufft schema i skolan och då är det här det bästa för honom nu. Men visst är det synd. Alexander har talang. Vi får se om det passar bättre med spel i Gullringen i framtiden, säger Patrik Wärnehall.

Ni har tappat två av era nyförvärv. Innebär det att ni måste plocka in fler spelare?

– Vi är två mindre i truppen. Men det är två spelare som inte har hunnit träna i någon större utsträckning. På det sättet betyder det inte så mycket. Det är mest synd om killarna själva, som vill, men inte hinner med att träna i den utsträckning som krävs.

Dessutom tränar några av klubbens pojklagsspelare med A-laget då och då.

– Dels har vi ju Petter Gustafsson, som tillhör A-truppen. Men även Albin Gustafsson och Joel Nilsson tränar en del med seniorerna, säger Patrik Wärnehall. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt